La licitaţie

Lucrări neterminate de 5,4 milioane de lei la grădiniţa de pe lângă CN „Mihai Eminescu”

>„Sunt optimist că, în acest an, vom finaliza lucrările la grădiniţă” a spus primarul Ion Lungu

Primăria Suceava lansează procedura de licitaţie pentru desemnarea firmei care va termina lucrările de la grădiniţa de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Anunţul fost făcut ieri, de primarul Ion Lungu, într-o declaraţie de presă transmisă prin mijloacele de socializare, edilul-şef precizând că activitatea administraţiei locale continuă şi în această perioadă de criză, chiar dacă la „relanti”.

Din bugetul local vor trebui disponibilizate aproximativ 5,4 milioane de lei, iar conform lui Lungu, lucrările ar urma să se desfăşoare pe durata a 12 luni. Imobilul va avea nouă săli pentru grupele de preşcolari, două săli multifuncţionale, sală de mese, sală de festivităţi, vestiare, grupuri sanitare, birou, terasă, proiectul prevăzând şi amenajarea unui loc de joacă.

„Grădiniţa a fost preluată de Primărie, fiind necesar să facem ajustări la proiect şi să aprobăm noi indicatori tehnico-economici pentru valoarea rămasă. Ca atare, am demarat procedurile de licitaţie, să vină o firmă care să preia contractul şi să-l finalizăm. Sunt optimist că vom finaliza lucrările la grădiniţă în acest an” a spus Ion Lungu.

Potrivit evaluărilor din 2016, când Primăria a preluat obiectivul de la Ministerul Educaţiei, valoarea investiţiei rămase neexecutată, care urma să fie suportată din bugetul municipiului Suceava, era de 2,13 milioane de lei. În acest moment, „din cauza perioadei îndelungate de neexploatare a clădirii, dar şi a actelor de vandalism, deteriorările avansează într-un ritm accelerat, intervenţiile fiind obligatorii”, precizează edilul-şef. Până acum, după relocarea din urmă cu 12 ani, activitatea didactică a grădiniţei s-a desfăşurat, cu 3 grupe de preşcolari, la parterul şi primul etaj al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Primele lucrări au demarat încă din 2008, cel dintâi contract fiind semnat în data de 15 septembrie a acelui an, având ca obiect modernizarea şi reabilitarea termică a copului de clădire existent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: