Licitaţie pentru dotarea TPL cu 16 autobuze electrice de capacitate mică

Autoritatea de Management al Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2010 a anunţat municipiul Suceava asupra aprobării achiziţionării a încă şase autobuze electrice de capacitate mică.

„Este vorba despre economia pe care am făcut-o la prima licitaţie, cea pentru achiziţionarea autobuzelor mari, în cauză fiind şase autobuze în lungime de 6 metri. Ca atare, pe 22 aprilie va avea loc o licitaţiei pentru un total de 16 autobuze de 6 metri, pe lângă cele zece de aceeaşi lungime prevăzute iniţial în proiect. Este un lucru bun, pentru că aceste autobuze sunt foarte căutate pentru străduţele mici şi în cartierele noi de pe Aleea Dumbrăvii, Lanişte, cât şi în Burdujeni-sat şi în Iţcani” a subliniat primarul Ion Lungu.

Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava” are o valoare totală de 116,189 de milioane de euro, echivalentul a circa 25 milioane de euro. Pe lângă dotarea parcului societăţii Transport Public Local (TPL) cu autobuze electrice, proiectul mai include amenajarea sediului diviziei electrice a TPL; componenta de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizarea flotelor şi sistemul de e-tiketing; modernizarea a 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor, precum şi reabilitarea străzii Vasile Pîrvan. La licitaţia care prevedea achiziţionarea a 25 de autobuze electrice de capacitate mare, cu o lungime de 12 metri, au fost depuse trei oferte. Învingătoare în competiţie a fost declarată firma BMC Truck&Bus România, pentru suma de 47,77 de milioane de lei fără TVA, faţă de preţul de pornire de 57,18 milioane de lei fără TVA. Mijloacele de transport în cauză sunt produse de ZTE, un concern din China, cu diferenţa financiară nealocată urmând a se cumpăra autobuzele de capacitate mică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: