În cadrul unei celebrări speciale oficiate în Joia Sfântă, care va fi transmisă video online

Episcopul diecezan Iosif Păuleţ va adresa preoţilor din Dieceza Romano-Catolică Iaşi un „mesaj de încurajare şi solidaritate”

Episcopul Diecezei Romano-Catolice Iaşi, PS Iosif Păuleţ, va prezida o celebrare specială pentru preoţi în Joia Sfântă, din Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Iaşi, care va fi transmisă video online, se arată într-un comunicat de presă al Diecezei Romano-Catolice Iaşi.

„Una dintre cele mai importante şi înălţătoare celebrări din Săptămâna Sfântă o reprezintă Liturghia crişmei, celebrată în mod obişnuit în Joia Sfântă de episcopul diecezan, cu participarea clerului. În fiecare an, preoţii diecezei noastre se adunau în catedrala «Sfânta Fecioară Maria, Regină» din Iaşi, în jurul episcopului, pentru a participa la această sfântă Liturghie, în cadrul căreia îşi exprimau recunoştinţa pentru darul Preoţiei şi îşi reînnoiau promisiunile din ziua hirotonirii lor. De asemenea, la aceeaşi celebrare erau sfinţite uleiurile pentru catehumeni, pentru bolnavi şi sfânta Crişmă” se menţionează în comunicatul de presă.

Sursa citată precizează că, din cauza situaţiei create de noul coronavirus, Liturghia crişmei va fi reprogramată la o dată care se va comunica ulterior, însă, avându-se în vedere semnificaţia deosebită a acestei zile, PS Iosif Păuleţ va prezida, în catedrala din Iaşi, joi, 9 aprilie a.c., începând cu ora 11, o celebrare specială, în cadrul căreia va adresa tuturor preoţilor din Dieceza de Iaşi un mesaj de încurajare şi de solidaritate.

„Toţi preoţii diecezei noastre sunt îndemnaţi să se unească în rugăciune, urmărind această celebrare prin sistemul de transmisiuni video online al Episcopiei de Iaşi, pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media; pe Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) şi pe YouTube (www.youtube.com/user/ercisro – aici pot fi urmărite şi toate celelalte transmisiuni din catedrală)” se mai arată în comunicatul de presă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: