Aşa-i la noi…

Nu-mi dau seama cum va fi fiind pe la alţii (lecturile, desigur, nu-s de ajuns!), dar la noi cam aşa e, cum se vede în „filmul” de groază al acestor zile. În patria lui merge şi aşa, lasă că ştiu eu mai bine, ne descurcăm noi cumva, nu ştie stânga ce face dreapta şi ne dăm cu stângul în dreptul, a lui lasă-mă să te las…, c-aşa-i la noi. Acum stăm pe ochii pe spitale, pe cadrele medicale, pe sistemul medical în întregul său – comentăm veninoşi pe de-o parte, pe de ailaltă aşteptăm minuni. Însă dacă am privi în juru-ne – nu superficial, cum ne-am obişnuit, nu doar cu grija altora, ci în profunzime – ce-am observa? Acolo unde se dă cu ciocanul, cu sapa, acolo unde se plimbă mapa, se dă cu pixul ori cu tasta. Nu cumva situaţia este tot aceasta?!…

Nu tocmai în altă ordine de idei, aşteptăm spre sfârşitul acestei săptămâni – că aşa ne-au fost anunţate de sus – „aproximativ 8 milioane de măşti pentru populaţie”. Dacă ar fi să chibzuim că juma’ de ţară ar sta în case şi n-are nevoie de aşa ceva, ar mai rămâne câte o bucată pentru ailaltă, care încă iese în magazine, încă prestează la slujbe (o, ferice de cei faţă de care patronii s-au îndurat de slujbaşi oferindu-le mijloace de protecţie din buzunarele lor!). Să le poarte câteva ore, după protocol, şi gata. (Am făcut-o şi pe-asta! Doamnelor şi domnilor, măcar acum: Jos masca!!!)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: