Poliţiştii şi mascaţii SAS i-au „căutat” pe cei care nu respectă ordonanţele militare

Poliţiştii suceveni fac verificări privind respectarea măsurilor impuse de ordonanţele militare. Astfel, în cursul zilei de luni, 6 martie, în zona de responsabilitate a Poliţiei Oraşului Liteni, a fost organizată o acţiune cu efective sporite.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost legitimate 78 de persoane şi controlate 38 de vehicule. Totodată, au fost verificate 15 persoane autoizolate la domiciliu şi au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei.

La acţiune au participat trei poliţişti din cadrul SIC Suceava, trei poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Liteni şi o grupă SAS, aceştia acţionând pe raza oraşului Liteni, unde sunt şi comunităţi minoritare.

Poliţia Suceava reaminteşte că „începând cu data de 3 aprilie a.c. valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi a crescut, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, respectiv: > confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie; > interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; > suspendarea temporară a activităţii; > desfiinţarea unor lucrări; > refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancţiune vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: