Lungu, despre ambuteiajele din municipiu:„Nu am avut de ales”

> Primarul cere sucevenilor să evite circulaţia dacă nu au urgenţe

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marţi, la Subiectul Zilei, că ambuteiajele din trafic sunt inerente după introducerea restricţiilor în zona Spitalului Judeţean Suceava, dar că în situaţia dată nu a existat alternativă.

„Nu am avut de ales. Am fost consultat în cursul zilei de duminică de domnul general Oprea, de cei din Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de domnul prefect. Nu avem soluţii. Era mai bine să nu ajungem în această situaţie. Eu, astăzi, sunt la dispoziţia acestei conduceri militare de la spital, facem tot ce este posibil să gestionăm bine lucrurile acolo la spital” a spus primarul.

El a făcut un apel către cetăţeni, astfel încât cei care nu au neapărată nevoie să meargă prin oraş să nu o facă, să nu se deplaseze cu maşinile, pentru a nu se aglomera oraşul.

„Oraşul nu este atât de aglomerat, dar sunt ambuteiaje din cauză că sunt aceste rigori de circulaţie pe această porţiune cuprinsă între Calea Obcinilor şi str. Universităţii” a spus primarul.

El a arătat că trebuie făcut tot posibilul ca sucevenii să circule cât mai puţin şi doar dacă au urgenţe, iar cei care sunt riverani vor avea posibilitatea să meargă la casele lor.

„Sunt optimist că lucrurile se vor domoli până la sfârşitul lunii, cu o singură condiţie, ca cetăţenii să-şi dea concursul, să stea în izolare, să stea acasă, iar la spital să se testeze cât mai mult şi să se efectueze cât mai multe acţiuni de dezinfecţie” a spus Lungu.

El a arătat că, din păcate, 30% din cazurile confirmate de Covid-19 sunt la Suceava, unde sunt şi cele mai multe persoane infectate decedate.

„Trebuie să ascultăm de conducerea militară. Cifrele sunt împotriva noastră. Nu avem alte soluţii decât să lucrăm împreună, să găsim soluţii împreună şi eu sper ca până la sfârşitul lunii lucrurile să se relaxeze şi în municipiul nostru” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: