Dosar penal pentru un consilier local care a publicat lista cu medicii care au Covid-19

 Unui consilier local din oraşul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, i s-a întocmit un dosar penal după ce a publicat pe Facebook o listă cu numele cadrelor medicale din oraş confirmate pozitiv la testul pentru Covid-19, a anunţat Prefectura Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, consilierul local este cercetat pentru „divulgare de informaţii nedestinate publicităţii”, transmite Mediafax.

„A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiuni săvârşite în context, art. 304 Cod penal – divulgare de informaţii nedestinate publicităţii, şi anume o postare pe o reţea de socializare a unor date privind rezultatele medicale ale unor persoane de către un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc” au transmis reprezentanţii Prefecturii Suceava într-un comunicat de presă.

Mai exact, consilierul a scris numele cadrelor medicale, iar în dreptul acestora a trecut menţiunea pozitiv sau negativ la testul pentru Covid-19, transmite Mediafax.

Deşi consilierul a şters postarea, o captură de ecran cu lista cadrelor medicale infectate cu Covid-19 a continuat să fie distribuită pe reţelele de socializare.

DSP Suceava a luat, sâmbătă, decizia închiderii Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, după ce 74 de angajaţi ai unităţii medicale au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI