Senatorul PSD Ioan Stan a cerut din nou ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să aloce la rectificarea bugetară 5 milioane de euro pentru deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a făcut, ieri, o nouă încercare de a sensibiliza Guvernul României de a aloca fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a noului Spital Municipal Fălticeni şi deschiderea acestuia.

Vă prezentăm interpelarea adresată de senatorul Ioan Stan ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. (N.B.)

Pentru că astăzi urmează să aibă loc o rectificare bugetară, aveţi posibilitatea de a aloca cei 5 milioane de euro necesari dotării cu aparatură medicală a spitalului nou din Fălticeni şi să demonstraţi că vă pasă într-adevăr de locuitorii judeţului nostru. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că autorităţile locale, respectiv primăria municipiului Fălticeni, au semnat inclusiv contractele de achiziţie pentru aparatura medicală din noiembrie 2019 şi că tot ce-i mai trebuie acestui spital ca să funcţioneze este suma menţionată mai sus, bani pe care azi îi puteţi aloca.

Vă rugăm să nu uitaţi, deoarece nici noi nu uităm, că în calitate de secretar de stat aţi promis că veţi face tot ce vă stă în putinţă pentru ca spitalul din Fălticeni să se deschidă. Dacă atunci decizia nu vă aparţinea, acum, ca ministru al Sănătăţii, decizia nu doar că vă aparţine, dar aveţi ocazia să vă ţineţi de cuvânt şi să salvaţi viaţa multor suceveni în contextul acestei epidemii.

Este un apel disperat pe care vi-l adresăm, având în vedere situaţia epidemiologică extrem de gravă din judeţul Suceava, care a dus inclusiv la închiderea spitalului vechi din Fălticeni, precum şi a celui din Câmpulung Moldovenesc, înregistrându-se, de asemenea, primele cazuri de Covid-19 şi în rândul personalului medical al spitalului din Rădăuţi, drept care ne aşteptăm inclusiv la închiderea acestuia în zilele următoare. Discutăm deja despre un adevărat dezastru în ceea ce priveşte funcţionalitatea unităţilor spitaliceşti din zonă, efectele acestui dezastru putând fi limitate dacă deschidem de urgenţă spitalul nou de la Fălticeni. Ar fi vorba de 250 de paturi de spital puse la dispoziţia locuitorilor judeţului nostru, într-o unitate spitalicească modernă, dotată la cel mai înalt nivel. Ce mai aşteptaţi?

Menţionăm, de asemenea, că o finanţare parţială nu ne este de folos în contextul acestei epidemii, ci avem nevoie de toţi banii odată, pentru ca în cel mai scurt timp unitatea spitalicească de la Fălticeni să poată fi funcţională. Trebuie să înţelegem pentru totdeauna că epidemia de Covid-19 ne obligă mai mult ca oricând să fim responsabili pentru toţi românii. De aceea, dacă într-adevăr doriţi să ne ajutaţi, veţi aloca astăzi banii necesari pentru achiziţia aparaturii medicale, fără scuze sau explicaţii în plus, dovedind seriozitate şi responsabilitate faţă de locuitorii unui întreg judeţ.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: