Senatorul Virginel Iordache:

„Mă înclin astăzi în faţa eroilor din sistemul medical”

Senatorul PSD de Suceava, prof. Virginel Iordache, a transmis recent un comunicat prin care îşi exprimă recunoştinţa faţă de cei care, în momentele dificile de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, înţeleg să fie uniţi şi să îşi facă datoria până la capăt, în ciuda pericolului la care se expun. Redăm integral textul comunicatului. (N.B.)

Dragii mei,

În aceste momente dificile pentru întreaga ţară, dar îndeosebi pentru Suceava, doresc să îmi exprim recunoştinţa faţă de toate eforturile şi toate persoanele implicate în această luptă cu epidemia de coronavirus Covid-19.

În aceste momente triste, omenia se dovedeşte a fi cea mai eficace armă împotriva acestui inamic nevăzut, dar atât de periculos pentru sănătatea noastră. Felul în care am înţeles să ne ajutăm unii pe alţii ne demonstrează că, înainte de funcţii, de statut social, de apartenenţă politică, de mediul din care provenim, suntem oameni şi că dragostea faţă de aproapele nostru încă primează. În ciuda aparenţelor, am rămas calzi, iubitori, empatici la nevoia celor din jur, doar că am avut nevoie de un declic ca să scoatem din ungherele sufletelor noastre toate aceste calităţi pe care le credeam pierdute.

Drept care sunt obligat, moral, să mă înclin astăzi în faţa eroilor din sistemul medical, care, în ciuda infernului prin care sunt obligaţi să treacă, rămân pe baricade, luptând pentru sănătatea noastră cu nespus de mult curaj, având în vedere că duc lupta cu mâinile goale. Cinste lor!

Mă înclin în faţa societăţii civile, care a demonstrat că, atunci când ţara are nevoie de ea, face toate eforturile să o servească şi o face dezinteresat, cu unicul scop de a face bine celor din jur şi de a-i ajuta pe cei în nevoie. Cinste ei!

Mă înclin în faţa jandarmilor, poliţiştilor şi armatei române care se află, de asemenea, în prima linie, luptând cu resursele lor umane şi logistice pentru limitarea răspândirii acestei epidemii îngrozitoare. Ştiu sigur că nu o fac doar din datorie, ci cu gândul la familiile lor, la prietenii lor, la toţi cei dragi, încercând să evite tragedia care ar avea loc dacă situaţia ar scăpa de sub control. Cinste lor!

Mă înclin în faţa voluntarilor, care în aceste clipe de cumpănă au ales să pună pe primul loc viaţa celorlalţi, înţelegând că sunt mai sfinte mâinile care ajută decât gurile care se roagă. Cinste lor!

Mă înclin în faţa Bisericii şi a reprezentaţilor ei care au înţeles că trebuie să dea Cezarului ce-i a Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i aparţine lui Dumnezeu, alegând să respecte deciziile luate de instituţiile laice, binecuvântându-le şi contribuind atât cu fapta cât şi cu rugăciunea în această luptă contra noului tip de coronavirus. Pentru că vindecarea semenilor trebuie să fie atât trupească, cât şi sufletească. Cinste lor!

Respect faţă de oamenii care au înţeles responsabilităţile ce le revin, respectând măsurile luate de autorităţi, pentru că numai aşa ne vom face repede mai bine şi ne vom întoarce la normalitatea de care ne este tuturor dor. Cinste lor!

Închei acest mesaj mulţumindu-le din inimă tuturor românilor implicaţi în lupta contra Covid-19, apreciind efortul fiecăruia dintre ei în egală măsură şi recunoscând că unitatea de care dau dovadă în faţa acestei epidemii, ne oferă certitudinea că totul va fi bine şi că vom avea viitor!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: