Gardienii forestieri, în teren, alături de militari şi poliţişti

Lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava anunţă că vor fi prezenţi în teren alături de echipajele mixte ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit Ordonanţei Militare nr. 7, inspectorii forestieri se vor alătura dispozitivelor de ordine publică şi de control rutier, respectiv echipajelor MAI şi MApN care verifică respectarea măsurilor de combatere a răspândirii virusului Covid-19 pe întreg teritoriul ţării, „în vederea desfăşurării activităţilor specifice pe linie de control silvic al legalităţii transporturilor de masă lemnoasă”.

Măsura a fost introdusă în Ordonanţa Militară nr. 7 la solicitarea ministrului Costel Alexe, urmărindu-se ca, „pe perioada stării de urgenţă, legislaţia silvică să fie respectată, iar pe căile rutiere să nu se transporte lemn exploatat ilegal”.

Măsura fost dispusă după ce, în ultimele două săptămâni, a fost semnalată o intensificare a transporturilor de material lemnos pe drumurile publice. În cazul transporturilor ilegale, se vor face sesizări penale. „Faptele vor fi judecate în regim agravant”, cei în cauză riscând 2 ani de închisoare în plus faţă de pedeapsa prevăzută în legislaţia anterioară instituirii stării de urgenţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: