Ioan Stan îl contrazice pe Nelu Tătaru, care susţine că de 3 săptămâni s-au alocat bani Spitalului Fălticeni: Fals. Niciun leu nu a venit la Fălticeni

Preşedintele PSD de Suceava Ioan Stan a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că nu a fost alocat niciun leu pentru achiziţia de aparatură medicală pentru deschiderea noului spital municipal Fălticeni şi l-a contrazis pe ministrul Sănătăţii care a declarat că de 3 săptămâni s-ar fi alocat 5 milioane de lei.

„Luând act că va veni ministrul Sănătăţii la Suceava, l-am aşteptat cu încredere că va anunţa că va aloca suma solicitată pentru deschiderea Spitalului Fălticeni. I-am făcut şi o interpelare în care am fost destul de elegant faţă de ce s-a întâmplat la Fălticeni” a spus Ioan Stan.

El a explicat că în urmă cu o lună s-au alocat 5 milioane de lei pentru construcţii-montaj la Spitalul Fălticeni, dar că lucrările fuseseră finalizate, iar banii s-au reîntors în bugetul Ministerului Sănătăţii.

Senatorul a spus că e nevoie de bani pentru aparatură medicală şi că, în urmă cu două-trei săptămâni, a aflat printr-un comunicat al Ministerului Sănătăţii că la Fălticeni ar fi venit 5 milioane de lei pentru aparatură medicală.

„Fals. Niciun leu nu a venit la Fălticeni” a spus Ioan Stan.

Senatorul sucevean şi-a exprimat dezamăgirea că actualul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, când era secretar de stat în acelaşi minister, a spus că va face demersurile necesare şi că acum, când a venit în calitate de ministru, nu a pomenit nimic de suma solicitată de Primăria Fălticeni pentru deschiderea noului spital municipal Fălticeni.

Ioan Stan a spus vineri că acest spital va trebui deschis pentru a asigura asistenţă medicală pentru peste 250 de pacienţi non-Covid.

„Nu s-a întâmplat absolut nimic şi de asta condamn gestul dumnealui” a spus Stan.

Senatorul sucevean a menţionat că a apelat chiar la amici ai ministrului să-i dea sms-uri prin care să afle dacă se vor aloca bani pentru Spitalul Fălticeni, dar că acesta nu le-a răspuns.

Ioan Stan a spus că a donat 5000 de lei pentru Spitalul Suceava şi 10.000 de lei pentru Spitalul Fălticeni, iar firma care e administrată de fiul său, Iristar, oferă cazare gratuită în pensiune personalului medical şi asigură hrana pentru ambulanţieri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: