Handbal masculin

Echipa CSU din Suceava a iniţiat o licitaţie de tricouri pentru a ajuta Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”

Conducerea tehnică a grupării sucevene CSU din Suceava a avut, de curând, iniţiativa de a organiza o licitaţie în scop caritabil pe pagina de facebook a clubului, ocazie cu care doritorii vor putea să achiziţioneze tricouri de joc purtate de handbalişti cunoscuţi nu numai din ţară, ci şi din străinătate. Toţi banii strânşi de la iubitorii sportului vor fi direcţionaţi către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, care este într-o situaţie extrem de complicată din cauza pandemiei cu coronavirus. Cel mai valoros tricou din colecţie este cel care a aparţinut celebrului handbalist francez Nikola Karabatic.

„Suceava trece prin momente grele, dragi concetăţeni şi iubitori ai sportului. În această perioadă, în care suntem puşi la grea încercare, trebuie să rămânem uniţi şi să ne mobilizăm fiecare, pentru că orice ajutor în lupta dusă pe viaţă şi pe moarte împotriva coronavirusului este binevenit. De aceea, noi, colectivul echipei de handbal de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, care respectăm cu stricteţe regula impusă de autorităţi, aceea de a sta acasă, am decis să organizăm pe facebook o licitaţie de tricouri purtate de jucători cunoscuţi din ţara noastră şi din străinătate, cel mai important fiind al francezului Nikola Karabatic, unul dintre cei mai buni handbalişti din toate timpurile. Scopul acţiunii este acela de a strânge bani pentru Spitalul Judeţean Suceava, care are mare nevoie de echipamente şi medicamente. Sperăm ca acţiunea noastră să fie împărtăşită de cât mai mulţi iubitori ai sportului din mediul online şi să-şi atingă scopul pentru care a fost iniţiată, acela de a pune la bătaie orice resursă pentru a învinge acest virus periculos, astfel încât viaţa noastră de zi cu zi să îşi reia cât mai repede cursul normal. Aşa cum nu o dată s-a spus că sportul înseamnă viaţă, aşteptăm ca multă lume să se alăture demersului nostru, atât din ţară, cât şi din străinătate, astfel încât această iniţiativă sinceră să se bucure de succes. Uniţi împotriva coronavirusului!”, se precizează în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Universitar din Suceava.

Pentru a fi utilizaţi cât mai eficient, banii strânşi vor fi direcţionaţi către Fundaţia Umanitară NORD 2001, care de la startul pandemiei este implicată total în lupta pentru combaterea coronavirusului.

În ceea ce priveşte regulamentul, procesul de licitaţie al fiecărui tricou va rămâne activ 7 zile din momentul în care a fost urcat pe facebook. Preţul de pornire este de 150 de lei pentru un tricou, cu excepţia celui purtat de Nikola Karabatic, pe când evolua la Barcelona, care pleacă de la 450 de lei, la fel ca şi tricourile Cristinei Neagu şi a Crinei Pintea.

Câştigătorii licitaţiei vor face plata în contul RO20 RZBR 0000 0600 0820 8852, aparţinând antrenorului cu portarii al CSU din Suceava, Iulian Andrei, detalii suplimentare putând fi obţinute de la antrenorii echipei sucevene, Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei, prin mesaje pe facebook sau direct în comentarii.

„În urma unei discuţii cu colegii mei de la club ne-am hotărât să facem ceva pentru că ne simţeam neputincioşi şi am încercat să contribuim şi noi pentru a îmbunătăţi situaţia din oraşul nostru. La un moment dat, lui Iulian i-a venit ideea organizării acestei licitaţii, arătându-se dispus să pună la bătaie tricourile din colecţia proprie. Apoi, ne-am gândit că n-ar fi rău să-i contactăm pe unii dintre foştii noştri coechipieri care au evoluat la Suceava, precum şi pe alţi prieteni din handbal, foşti colegi sau adversari. Spre bucuria noastră, cu toţii au răspuns pozitiv iniţiativei noastre, arătând compasiune faţă de situaţia de la Suceava. Nu ne-am aşteptat la aşa o reacţie din partea lumii sportive, unii dintre aceşti oameni alegând chiar să se despartă de tricouri de suflet, cu o mare valoare sentimentală pentru ei”, a declarat antrenorul Adrian Chiruţ, care a precizat că într-o primă fază vor fi scoase la licitaţie 30 de tricouri.

Printre handbaliştii care au dăruit tricouri pentru licitaţie se află Dan Savenco, Georgică Cîntec, Cristian Fenici, Viorel Fotache, Ştefan Laufceac, Răzvan Gavriloaia, Cristian Adomnicăi, Cristian Ciubotariu, Ionuţ Georgescu, Liviu Mironescu, Demis Grigoraş, George Şelaru, Marius Bondar sau Vlad Rotaru, dar şi „stranieri” ca Mihai Popescu, George Buricea, Nicuşor Negru, Alin Şania, Sandu Iacob, Iulian Stamate, Chike Onyejekwe şi Ionuţ Iancu, Raul Ferenţ, care activează în prezent în Germania, sau „stranierii” Martin Johannson, Nemanja Grbovic, Predrag Vujadinovic şi Irakli Chikovani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: