Cazuistica non-covid de la Spitalul Judeţean Suceava, preluată de Spitalul Militar Iaşi

> Batalionul 202 Apărare acţionează în Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere

 O echipă din Ministerul Apărării Naţionale, formată din patru militari (colonel medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, locotenent-colonel medic Dinu Chioralia – director medical, locotenent-colonel Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi maiorul Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică), a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, începând cu data de 2 aprilie, a anunţat MApN.

În acelaşi context, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale sucevene, Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia acesteia facilităţi prin intermediul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi, patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafeţe pe bază de clor.

Pentru sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava, MApN a dispus ca un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (intervenţie la dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, să acţioneze, începând de vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere.

Totodată, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi preia cazuistica non-Covid-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, pe fondul imposibilităţii acordării asistenţei medicale destinate populaţiei, ca urmare a instituirii carantinei în respectiva unitate medicală. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: