Asociaţia Rădăuţiul Civic a lansat „Fondul de Urgenţă pentru Rădăuţi”

> Fiecare donaţie pentru Rădăuţi este o şansă pentru siguranţa celor de acasă, anunţă organizatorii

 Asociaţia Rădăuţiul Civic a lansat „Fondul de Urgenţă pentru Rădăuţi” în cadrul unei campanii de sprijinire a comunităţii şi a Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian”.

Având în vedere evoluţia Covid-19 şi în condiţiile în care a devenit unitate de suport, spitalul are nevoie urgentă de materialele sanitare esenţiale, respectiv măşti, combinezoane, teste, ventilatoare şi alte materiale de protecţie, explică organizatorii.

Redăm în continuare comunicatul asociaţiei. (N.B.)

 

În timpul pandemiei spitalul ia măsuri suplimentare pentru ca fiecare persoană, pacient sau cadru medical, să fie protejată de riscul infectării cu acest virus, de aceea consumul de materiale sanitare în această perioadă este cu mult mai mare decât în mod normal, iar bugetul spitalului a fost deja depăşit.

Prima donaţie din campanie a reprezentat întreaga sumă pe care asociaţia o avea în cont.

„Donăm primii 6.000 de lei în acest fond, toţi banii pe care asociaţia noastră îi avea în contul bancar, bani cu care ne doream să amenajăm un centru comunitar în Rădăuţi, însă, în aceste zile, sistemul de sănătate are nevoie de fiecare contribuţie a noastră, aşa că ducem această sumă în fondul de urgenţă” transmite Luca Ciubotaru, preşedintele Asociaţiei Rădăuţiul Civic.

În cinci zile, asociaţia a colectat în cadrul «Fondului de Urgenţă pentru Rădăuţi» suma de 98.000 de lei, echivalentul a peste 20.000 de euro, de la sute de donatori individuali şi companii, din care până în prezent au fost achiziţionate 5.000 de mănuşi, 9.000 de măşti, 15 bidoane de 2,5 litri de concentrat pentru dezinfectant, iar în continuare suntem în căutare de furnizori pentru alte materiale sanitare.

De asemenea, asociaţia a atras alte donaţii către spital – 600 de măşti, 500 de combinezoane, 500 de perechi de mănuşi şi două nebulizatoare pentru Ambulanţa Rădăuţi.

În tot acest timp, voluntarii asociaţiei şi alte persoane din comunitate au creat un grup de suport local, un grup de voluntari care sprijină autorităţile locale în cumpărarea celor necesare pentru vârstnici şi o platformă online în sprijinul economiei şi restaurantelor locale, pentru încurajarea comenzilor la domiciliu.

De asemenea, Spitalul Rădăuţi a primit direct donaţii de la cetăţeni şi companii în valoare de peste 100.000 de euro.

Este nevoie de mult mai mult, însă, pentru spitalul din Rădăuţi şi pentru judeţul Suceava. După situaţia apărută la Spitalul Judeţean Suceava, spitalul din Rădăuţi a preluat pentru o perioadă toate urgenţele din întregul judeţ, iar în prezent nu mai face faţă numărului de cazuri.

ONG-urile s-au mobilizat exemplar în ultimele săptămâni în toată ţara, «Rădăuţiul Civic» alăturându-se şi altor asociaţii de la nivel judeţean, într-un efort comun de a găsi soluţii pentru achiziţionarea de materiale şi echipamente de protecţie.

În ultimele zile, cu ajutorul voluntarilor, cei din asociaţie au creat un grup de suport cu informaţii oficiale şi schimb de resurse pentru comunitate. Au lucrat împreună la campania de strângere de fonduri pentru spitalul municipal, în coordonarea unui grup de voluntari pentru cumpărături, au creat o platformă de comenzi la domiciliu şi au realizat materiale în care se explică legislaţia pentru comunitate.

Acesta este un apel către toţi bucovinenii, din ţară şi din străinătate, să-şi amintească de locul numit „acasă” şi să se unească. Fiecare donaţie înseamnă şansa de a-i regăsi pe toţi cei de acasă sănătoşi.

Donaţiile se fac prin virament în contul bancar, prin plata direct cu cardul bancar sau prin PayPal. Detalii: www.radautiulcivic.ro/susţine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: