Transport ilegal de lemne depistat în comuna Arbore

 > Şoferul a fost amendat şi pentru încălcarea ordonanţei militare

 Poliţiştii suceveni au depistat, în data de 1 aprilie, un transport ilegal de lemne. Este vorba despre un caz ce a avut loc pe DC 42 în comuna Arbore, unde poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 55 de ani din judeţul Hunedoara, care transporta material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, atât conducătorul auto cât şi pasagerul au prezentat pentru control declaraţiile pe proprie răspundere care nu erau completate corespunzător, deplasarea acestora nefiind o urgenţă, conform prevederilor legale, motiv pentru care au fost aplicate două sancţiuni privind încălcarea art.28 din OUG nr.1/1999 în valoare totală de 1500 lei.

Sursa precizează că, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul de 55 de ani nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici. Aceştia, în urma inventarierii, au stabilit că transporta ilegal 0,43 mc de material lemnos esenţă fag pentru foc şi 1,00 mc de material lemnos esenţă brad pentru foc.

Prin urmare, conducătorul auto a fost amendat cu 1000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 179,6 lei a fost confiscat, mai arată IPJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: