Echipamente de testare Covid-19 în valoare de 100.000 de euro, donate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Joi, 26 martie, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a semnat contractul de achiziţie a două echipamente principale pentru testare Covid-19, precum şi kituri de testare pentru 2.000 de probe. Acestea vor fi donate Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, pentru a veni în sprijinul luptei împotriva acestui nou virus.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va dona Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava două aparate de testare pentru Covid-19, cu kiturile necesare. Este vorba de un aparat pentru extracţie Exiprep 48 DX (48 de probe odată) şi altul Exicycler 96 RT PCR, 5 canale, calculator inclus (96 teste), ce vor fi achiziţionate prin SC Praxis Medica SRL din Iaşi. Totodată, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va achiziţiona şi 2.000 de bucăţi de AccuPower SARS-CoV-2 Real-Time PCR kit, după cum reiese dintr-o adresă trimisă de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor către Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. Aparatele şi kiturile de testare comandate urmează să ajungă la Suceava săptămâna viitoare.

Primul aparat a costat 24.000 de dolari, iar cel de-al doilea, 23.000 de dolari. Dacă adăugăm şi cele 2.000 de teste PCR a câte aproape 100 lei fiecare şi mai punem şi TVA-ul, suma totală a donaţiei Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor către Spitalul Judeţean se ridică undeva în jur de 100.000 de euro.

 (TUDOREL RUSU, Doxologia.ro) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: