Doctorul militar Daniel Ionuţ Derioiu, noul manager interimar al Spitalului Suceava

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este de joi managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu îl înlocuieşte pe Florin Filip la conducerea spitalului, care şi-a dat demisia miercuri seara de la conducerea unităţii medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcţiei.

Derioiu a mers la Suceava cu o echipă formată din patru specialişti ai Ministerului Apărării Naţionale, pentru a ajuta la reorganizarea spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi noul secretar de stat Ionel Oprea au mers la Suceava, iar secretarul de stat, fost şef al Direcţiei medicale a Ministerului Apărării, va rămâne în localitate pentru gestionarea situaţiei, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Florin Filip şi Doina Ganea Motan au preluat managementul Spitalului Judeţean Suceava acum o săptămână, după ce a fost suspendat contractul de management al lui Vasile Râmbu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu în cazul Spitalului Judeţean Suceava.

„Sunt avute în vedere împrejurările în care s-a realizat testarea pentru infecţia cu Covid-19, respectiv au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale, zădărnicind în acest fel activităţile de prevenire şi combatere a infecţiei virale cu noul coronavirus” spun procurorii.

 

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Pe doctorul filip il intelegem ca poate a fost depasit de situatie dar doctorita Motan cu atata experienta in management?! Dar a fost impreuna ca Rambu, multi ani, invatata cu aceleasi metode staliniste. La Ramb era de inteles lla atitudinea pe care o avea fata de cadrele medicale, lar la Motan?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: