Trei migranţi din Egipt şi Yemen au fost prinşi la Văşcăuţi

 > Ei intenţionau să ajungă în Germania

 Poliţiştii de frontieră suceveni, în cooperare cu autorităţile de frontieră din Ucraina, au depistat trei cetăţeni străini, doi din Egipt şi unul din Yemen, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în România din Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, cei trei au fost depistaţi în data de 31 martie, în jurul orei 23.40, în apropierea liniei de frontieră, pe direcţia localităţii Văşcăuţi.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că doi din bărbaţi sunt din Egipt, cu vârsta de 24, respectiv 28 de ani, iar cel al treilea cetăţean este din Yemen, în vârstă de 44 de ani. Toţi au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

Poroch-Seriţan precizează că autorităţile de frontieră din Ucraina au anunţat că pe aceeaşi direcţie au depistat şi reţinut doi cetăţeni din Egipt, constatându-se ulterior că fac parte din acelaşi grup.

În cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Conform acordului între Comunitatea Europeană şi Ucraina privind readmisia persoanelor, cei trei cetăţeni străini au fost preluaţi de autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: