Soţul unei doctoriţe confirmate Covid-19 din Spitalul Câmpulung Moldovenesc dezvăluie situaţia din zonă

> Managerul spitalului, un medic şi un asistent-şef au fost confirmaţi pozitiv, dar restul personalului nu are de 5 zile răspuns la testele făcute, riscând să-şi infecteze propriile familii

Câmpulungeanul Adrian Posa, a cărui soţie, medic în Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, este internată la Spitalul Judeţean Suceava după ce a fost testată pozitiv pentru Covid-19, a prezentat la Subiectul Zilei de la News Bucovina situaţia din zonă. El arată că cea mai mare problemă este lipsa informaţiilor, în special răspunsul la testele făcute de personalul medical din spital.

„La ora aceasta sunt trei cazuri confirmate pozitiv, soţia mea, care este medic la Secţia Interne în Spitalul Câmpulung Moldovenesc, asistenta-şefă de la Compartimentul Primiri Urgenţe şi managerul spitalului. Aceste trei persoane sunt clar cu diagnostic de Covid-19. Primele două sunt cazuri internate la spitalul din Suceava, iar din ce am înţeles, situaţia managerului fiind un pic mai avansată, este internat la Iaşi.

În urma situaţiei s-au făcut 50 de teste în data de 26, în 27 s-au făcut aproximativ 250 de teste, strict pentru personalul medical al Spitalului din Câmpulung” a spus Adrian Posa.

El a arătat că ştie că aceste teste au fost transferate la Iaşi în cursul zilei de sâmbătă.

„Este uşor de dat seama că efortul pentru Iaşi a fost mare şi să ajungem în data de 1 aprilie şi să nu fie rezultate. DSP a spus că astăzi vom avea rezultate cel puţin parţiale de la aceste teste” a menţionat Posa.

El a arătat că medicii din spital au o stare de frică şi de reţinere pentru că nu ştiu rezultatul, iar directorul medical este şi el izolat şi aşteaptă rezultatul ca să poată fi internat.

Potrivit acestuia sunt angajaţi din spitalul câmpulungean care au probleme în familie, cu membri de familie care au simptome.

„E clar că în cadrul spitalului este contaminare” a spus Adrian Posa.

Potrivit acestuia, ar fi foarte benefic dacă s-ar şti cât mai repede care este situaţia şi să se pună în mişcare activitatea spitalului, unde încă se lucrează cu o linie de gardă la Interne şi „ceva” pe Chirurgie.

El consideră că autorităţile ar trebui să se preocupe cu prioritate să facă spitalul funcţional, mai ales că nu este doar coronavirus în Suceava, ci şi alte boli.

Posa a spus că reprezentanţii din Câmpulung Moldovenesc iau foarte greu legătura cu autorităţile judeţene pentru a se stabili ceea ce trebuie de făcut.

El a arătat că ar trebui ca şi membri de familie ai celor depistaţi pozitiv să fie testaţi, pentru că în aceste familii sunt persoane care prezintă simptome şi sunt şi persoane în vârstă pentru care riscul este mare, iar dacă nu se începe tratamentul mai repede ar putea să fie probleme.

„Singurul lucru pe care îl auzim este despre acele proceduri care ni se spun privind metodologia acestor boli. Eu parcă am aşteptat prea mult să primesc un test de verificare. Dar sunt medicii de care avem nevoie şi văd că nu sunt grupaţi, sunt ţinuţi în propriile familii, izolaţi, şi-au contaminat propriile familii şi nu ştim ce se face, se sacrifică şi aceste familii” a spus Adrian Posa.

El a subliniat că o asociaţie locală a reuşit să achiziţioneze cu banii comunităţii 500 de teste care să intre în circuitul DSP Suceava, dar de 4 zile nu se reuşeşte acest lucru.

„Am solicitat primarului să someze prefectul pentru ca medicii care sunt în continuare viabili şi care mai muncesc să poată da deja tratamente pentru formele mai uşoare, dar nu avem medicamente la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc. E nevoie măcar de 100 de seturi de tratamente pentru formele uşoare, pentru că celelalte vor merge la Suceava, care este spital Covid, dar cu cât se va întârzia cu aceste teste, cu atât va merge mai multă lume în spitalul din Suceava” a spus Adrian Posa.

El a arătat că toată lumea a aflat că avem un nivel redus de testări, iar transmiterea unui număr mare de teste a blocat Iaşiul şi că este clar că cei de la Iaşi rezolvă în primul rând problemele lor, au de lucru şi cu Botoşani, şi cu Neamţ, şi cu Suceava.

„Cred că avem probleme de decizie. Cred că ar trebui ca cei din autorităţile care ne coordonează şi de care avem nevoie acum să încerce să deschidă mai multe canale de comunicare. Nu cred că este greu la nivelul Prefecturii, al Direcţiei de Sănătate Publică sau ISU să aibă canale de comunicare pentru fiecare zonă, pentru că unul dintre lucrurile care creşte tensiunea este lipsa de comunicare. Nu cred că ar fi greu ca un purtător de cuvânt al Prefecturii sau chiar prefectul, ori un reprezentant al DSP să prezinte situaţiile din fiecare zonă din judeţ. Ducem lipsă de informaţii. Poate ei fac bine, dar noi chiar nu ştim şi venim cu iniţiative paralele care pot să încurce lucrurile” a conchis Adrian Posa. (N.B.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: