Salvaţi Copiii România livrează prima tranşă de donaţii la SJU Suceava

> Printre acestea se numără un ventilator de suport respirator, patru injectomate şi echipamente de protecţie

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a început să primească, de miercuri, prin intermediul mecanismului de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii România, o primă tranşă de echipamente de protecţie şi aparatură medicală, vitale: un ventilator de suport respirator, patru injectomate şi echipamente de protecţie constând în mănuşi chirurgicale, măşti de protecţie, viziere, combinezoane de protecţie, bonete, botoşi şi 375 kg de dezinfectanţi de nivel înalt pentru suprafeţe/instrumentar medical şi aeromicrofloră.

Potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii România, costul total al dotării este de 46.850 de euro, cu o finanţare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group.

Sursa precizează că echipele locale ale Salvaţi Copiii România sunt în permanentă legătură cu medicii din Suceava, iar în perioada următoare alte unităţi medicale din judeţ vor fi dotate prioritar.

Salvaţi Copiii România a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 252.000 euro, în principal prin solidaritatea următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR şi Asociaţia Club Sportiv „RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 36.640 euro provine din donaţiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este Ştefania Mircea, coordonator program – stefania.mircea@salvaticopiii.ro, tel. 0751.010.533. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: