Preoţii din Protopopiatul Fălticeni vin în sprijinul cadrelor medicale în lupta cu coronavirusul

În această perioadă de grea încercare pe fondul pandemiei de Covid-19, preoţii din cadrul Protoieriei Fălticeni fac demersuri pentru achiziţionarea de aparate medicale, pentru sprijinirea sistemului sanitar din municipiu.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-au achiziţionat în primă etapă două concentratoare de oxigen Philips Respironics Ever Flo, care au fost predate luni, 30 martie 2020, la Spitalul Municipal Fălticeni, de către pr. protoiereu Adrian Dulgheriu şi recepţionate de către dl dr. Alexandru Morariu, managerul unităţii medicale. De asemenea, preoţii din Protoieria Fălticeni doresc ca în perioada următoare să achiziţioneze noi aparate asemănătoare, ele urmând a fi donate către Spitalul Municipal din Fălticeni. Acest lucru depinde de furnizorii de aparatură medicală, având în vedere cererea mare de concentratoare de oxigen existentă în momentul actual.

Aparatele care se vor achiziţiona vor dota secţiile de boli infecţioase şi, respectiv, medicină internă ale spitalului din Fălticeni. Concentratoarele de oxigen sunt în folosul pacienţilor care suferă de boli pulmonare, cardiace sau neurologice, şi îi ajută să respire oxigenul care este separat de celelalte gaze cu ajutorul unor filtre specifice, ducându-l la o concentraţie de 50%. Fiecare aparat este dotat cu mască sau canulă, iar în situaţia de infectare cu virusul SARS-CoV-2, reduc senzaţia de dispnee.

Implicarea preoţilor în susţinerea unităţii medicale din Fălticeni a fost remarcată de dl dr. Alexandru Morariu, manager, care a ţinut să mulţumească pentru eforturile Bisericii, mai ales în această perioadă de luptă cu noul coronavirus.

„Vă mulţumim pentru că aţi acceptat din nou această activitate în numele preoţilor din Protopopiatul Fălticeni, dar şi pentru eforturile dumneavoastră pe care le depuneţi pentru a da totul în vederea însănătoşirii celor care ajung pe patul de spital. Suntem tot timpul alături de semenii noştri, nu doar sufleteşte, ci şi trupeşte, mai ales în această perioadă dificilă pentru noi toţi, şi sperăm ca aceste aparate să salveze cât mai multe vieţi. În acest timp în care cultivăm mai mult rugăciunea cu post şi fapte bune, sperăm ca Bunul Dumnezeu să ne scape de această mare încercare şi să ajungem cu toţii sănătoşi la Slăvitul şi Marele Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos” a concluzionat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Amintim că, în toamna anului trecut, alte două aparate asemănătoare au fost donate de preoţii din Protopopiatul Fălticeni, pentru Secţia de Îngrijiri Paliative şi Boli Cronice din satul Ciumuleşti, comuna Vadu Moldovei. Unitatea medicală se află în subordinea Spitalului Municipal Fălticeni şi nu dispunea de astfel de aparate medicale, ci doar le închiria, fapt care genera costuri ridicate.

Pentru această perioadă de criză, preoţii din Protopopiatul Fălticeni, alături de enoriaşi şi voluntari, contribuie la efortul comun de eradicare a pandemiei cu noul virus Corona prin diverse activităţi prin care îşi îndeamnă credincioşii să respecte cu stricteţe reglementările legale privind prevenţia şi igiena. În cazul persoanelor care sunt izolate la domiciliu sau lipsite de sprijin, fără aparţinători, sau în cazul familiilor izolate, acestea sunt ajutate cu alimente şi materiale de igienă necesare pentru a depăşi această perioadă pandemică.

Cu toţii ne rugăm Bunului Dumnezeu să-şi îndrepte faţa către noi şi să ne izbăvească din această epidemie.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: