Prefectul anunţă că testarea pentru infecţia cu noul coronavirus se face la Suceava

 Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat, ieri, la o ediţie specială a Subiectul Zilei de la News Bucovina, că de marţi a fost operaţionalizat Laboratorul de biologie moleculară la Spitalul Judeţean Suceava şi au fost lucrate primele probe.

„Este o echipă formată din patru persoane, un medic, un asistent, un laborant şi un doctor în microbiologie moleculară de la USV” a spus prefectul, mulţumind pentru sprijinul acordat de Universitatea Suceava, pentru că la Suceava se vor putea procesa circa 200 de teste zilnic.

El a arătat că este extraordinar de important acest aspect, pentru că Suceava nu mai depinde de Iaşi şi nici de Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

„E un aspect pozitiv, care ne va ajuta în perioada următoare” a spus Moldovan.

Prefectul a mai spus că în curând vor ajunge la Suceava noi aparate de testare şi va trebui să se constituie echipe noi de prelucrare a testelor, astfel reuşindu-se mărirea capacităţii de testare.

El a mai spus că a discutat cu SJU Suceava şi DSP Suceava pentru realizarea de teste rapide şi că va lua legătura cu Unifarm pentru achiziţia de teste rapide, în condiţiile în care municipiul Suceava şi opt localităţi limitrofe sunt în carantină.

Prefectul a arătat că deşi aceste teste rapide nu sunt cu o acurateţe de 100%, ele pot constitui o procedură intermediară, astfel încât să fie efectuată o testare masivă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: