Peste 4,5 milioane de lei pentru finanţarea cabinetelor medicale şi cabinetelor stomatologice şcolare sucevene

> Acestea deservesc 18.614 de elevi şi 9.292 de studenţi, în anul 2019 cadrele medicale respective acordând 43.257 de consultaţii şi aplicând 100.424 de tratamente

 Autorităţile locale din municipiul Suceava vor aproba contractul pentru asigurarea unor cheltuieli de personal aferente medicilor, medicilor dentişti şi asistenţilor medicali, cât şi a celor pentru medicamentele şi materialele sanitare din baremul de dotare a cabinetelor de medicină generală şi medicină dentară din unităţile sanitare din învăţământ. În acest sens, în şedinţa ordinară de joi, va fi analizat un proiect de hotărâre potrivit căruia din vistieria municipală va fi alocată suma de 4,51 de milioane de lei. În exerciţiul financiar anterior, cu destinaţia amintită, a fost prevăzută suma de 3,25 de milioane de lei, însă, fiind una neacoperitoare, autorităţile locale au procedat la o suplimentare de 1,23 de milioane de lei, diferenţă menită a asigura creşterile stabilite în conformitate cu noile reglementări privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Compartimentul „Medicină şcolară” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava cuprinde 31 de cabinete medicale şcolare şi unul studenţesc, cu zece medici şi 33 de asistente. La acestea se adaugă opt cabinete de medicină dentară, cu opt medici. Conform expunerii de motive la proiectul de hotărâre, cabinetele şcolare deservesc 18.614 de elevi şi 9.292 de studenţi, în anul 2019 fiind acordate 43.257 de consultaţii şi aplicate 100.424 de tratamente. Cheltuieli cu salariile, cât şi o parte din cele cu medicamentele şi materialele sanitare sunt în sarcina Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Contractul amintit este încheiat între DSP Suceava şi Consiliul Local, în baza contractelor de muncă ale personalului medical; a listei materialelor sanitare şi medicamentelor necesare; autorizaţiilor de funcţionare ale cabinetelor; asigurării civile în domeniu pentru personalul medical; a centralizatorului cu cheltuielile de personal.

Municipiul Suceava asigură, din bugetul local, finanţarea cheltuielilor de funcţionare, cum ar fi cele cu unele materiale sanitare, medicamente, întreţinerea aparaturii medicale dentare şi cu incinerarea deşeurilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI