Moaştele Sf. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava, purtate pe străzile oraşului

> Traseul a cuprins, fără opriri, mai multe cartiere ale Sucevei > Bisericile ortodoxe au întâmpinat Sf. Moaşte în sunet de clopote > Pe drum au fost rostite rugăciuni pentru personalul medical, apărătorii ordinii publice, pentru toţi sucevenii

 Marţi, 31 martie a.c., cu binecuvântarea ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în municipiul Suceava a avut loc o rugăciune cu Moaştele Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

A fost o rugăciune desfăşurată cu multă sobrietate, în linişte, fără participarea credincioşilor.

Racla cu Sf. Moaşte, alături de icoana Sfântului, a fost aşezată pe o platformă specială, împodobită cu flori, purtată fiind pe străzile Sucevei.

Din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuților a participat Prea Sfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un număr redus de preoţi care au însoţit Sf. Moaşte.

Pornind de la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ioan cel Nou”, traseul străbătut a cuprins – pe rând – mai multe cartiere ale municipiului, însă fără opriri.

Bisericile ortodoxe au întâmpinat Sf. Moaşte în sunet de clopote.

Pe drum, au fost rostite rugăciuni pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, pentru cei care se îngrijesc cu menţinerea ordinii publice şi pentru toţi locuitorii Sucevei. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: