Foresta Suceava intenţionează să-şi trimită toţi angajaţii în şomaj tehnic

Foresta Suceava se pregăteşte să-şi trimită toţi angajaţii în şomaj tehnic până la ieşirea României din starea de urgenţă. Anunţul a fost făcut de preşedintele executiv al clubului, Andrei Ciutac, care a precizat că un prim pas va fi suspendarea temporară a contractelor celor 34 de persoane angajate în acest moment în cadrul clubului din Areni, dintre care 23 de jucători şi 11 membri ai staffului tehnico-administrativ.

„Aşteptăm să se publice normele de aplicare ale ultimei ordonanţe de urgenţă. Pentru moment, le voi trimite tuturor angajaţilor notificări asupra suspendării contractelor pentru această perioadă a stării de urgenţă şi aşteptăm să se reglementeze procedurile pentru a putea primi acea indemnizaţie de şomaj tehnic de la stat”, a declarat preşedintele executiv Andrei Ciutac.

De altfel, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe a venit cu clarificări.

„Sportivii care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de activitate sportivă (CAS) reprezintă segmentul social cel mai vulnerabil, pentru că ei nu aveau până acum acces la sistemele de securitate socială. Am reuşit prin intermediul acestei ordonanţe ca ei să beneficieze, totuşi, de acelaşi tratament ca şi cei care au contracte individuale de muncă. Mai mult, am reuşit să clarificăm modul în care cluburile vor fi sprijinite în perioada grea prin care trecem. Legislaţia trebuie adaptată din mers la noua realitate. În vederea eliminării birocraţiei şi aplicării eficiente a măsurii luate de Guvern pentru a ajuta activitatea sportivă, am gândit împreună cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale o procedură simplă, care să fie accesibilă tuturor structurilor sportive afectate. Sunt în contact permanent cu preşedinţii de federaţii, dar şi cu sportivii, pentru a evalua împreună ce măsuri pot fi luate. Este o situaţie extrem de grea pentru toată lumea şi fac apel către structurile sportive să gestioneze cât mai responsabil această stare de urgenţă şi să acceseze toate facilităţile pe care Guvernul României le pune la dispoziţie pentru a-şi ajuta sportivii şi angajaţii”, a spus ministrul Stroe.

Pentru a beneficia de sprijinul menţionat, structurile sportive care au contracte de activitate sportivă suspendate, vor depune pe adresa de email a AJPIS în raza cărora îşi au sediul social o cerere semnată şi datată olograf de reprezentantul legal, o declaraţie pe propria răspundere, precum şi lista cu participanţii la activitatea sportivă cărora le-a fost suspendată activitatea. Aceste documente trebuie transmise până pe data de 10 a lunii curente pentru plata indemnizaţiei din luna anterioară.

Plata indemnizaţiei prevăzute (75% din drepturile în bani aferente pentru prestaţia activităţii sportive, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut) se realizează în cel mult 10 de zile de la depunerea documentelor pentru perioada aferentă stării de urgenţă către structurile sportive care, la rândul lor, vor face plata direct beneficiarilor contractelor de activitate sportivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: