Burse pentru 1.168 de elevi din învăţământul preuniversitar sucevean

> Cu această destinaţie, în bugetul municipiului Suceava este prinsă suma de 570.000 de lei

Elevii unităţilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Suceava vor beneficia, în 2020, de 1.168 de burse şcolare susţinute din bugetul local. Aşa prevede un proiect de hotărâre de consiliu local aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 26 martie, în urma centralizării situaţiilor primite de la unităţile şcolare fiind identificate 1.029 de solicitări pentru burse de merit, 89 pentru burse sociale, 45 de solicitări pentru burse de performanţă şi cinci pentru burse de studiu. Cu cele mai multe solicitări figurează Colegiul Naţional „Ştefan Mare” – 206, urmat de Colegiul Naţional „Petru Rareş” – 125 şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 – 78 de solicitări. Primarul Ion Lungu anunţa că în buget, în anul 2020, cu această destinaţie este prinsă o sumă de 570.000 de lei.

Conform regulamentului local, de o bursă de performanţă de 100 de lei urmează să beneficieze elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale. Bursa de merit, de 80 de lei pe lună, va fi orientată înspre elevii cu rezultate bune adjudecate la acelaşi gen de activităţi, însă organizate la nivel judeţean. Bursa de studiu, de 60 de lei pe lună, se va acorda elevilor din familii cu venituri mici, iar de bursa de ajutor social, de aceeaşi valoare, se vor bucura elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate, precum orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate sau elevi cu situaţii materiale grele.

Bursele sunt acordate pe perioada cursurilor şcolare, în funcţie de frecvenţă, excepţie făcând bursele de ajutor social, care se dau şi în vacanţe, în limita fondurilor aprobate.

Legea educaţiei naţionale prevede că bursele sunt asigurate din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin şcolile din învăţământul preuniversitar de stat, acestea reprezentând o categorie de cheltuieli asigurată prin finanţare complementară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: