Aproape 600 de suceveni, în carantină instituţionalizată

 > Au mai rămas doar 78 de locuri disponibile > Prefectura Suceava: Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială

 Prefectura Suceava a anunţat statisticile la zi privind situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Suceava. Astfel, în izolare voluntară la domiciliu erau ieri 4141 de persoane. Până miercuri ieşiseră din izolare 2445 de persoane. Totodată, în carantină instituţionalizată erau 589 de persoane. Total locuri disponibile pentru carantină instituţionalizată – 78.

Forţele de ordine continuă să execute verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu şi/sau carantinare, privind locaţiile de carantinare precum şi societăţile comerciale pentru impunerea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă. La aceste acţiuni au participat 285 de poliţişti, 114 poliţişti locali, 43 de militari MApN şi 71 de jandarmi.

Prefectura arată că verificările au vizat 4280 de persoane aflate în autoizolare/ carantină şi 90 de unităţi economice. Au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, cu o valoare totală de 159.715 lei.

„Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare social, prevederile ordonanţelor militare precum şi ale Hotărârii nr. 8/31.03.2020 a Comitetului Judeţean pentru Conducerea şi Coordonarea Intervenţiei. Singura cale prin care putem stopa răspândirea Covid-19 este reducerea la minim a riscului de expunere” se arată în comunicatul Prefecturii Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: