SJU Suceava a fost dotat cu un sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de infecţia cu SARS-CoV-2

 > Acesta se află în proceduri de instalare şi testare > Noul echipament, care a fost achiziţionat de la UNIFARM, cu sprijinul financiar al CJ Suceava, permite evaluarea completă de laborator a infecţiei cu noul coronavirus

Managerul interimar al SJU Suceava, dr. Florin Filip, a anunţat, luni, că unitatea spitalicească a fost dotată cu un sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de infecţia cu SARS-CoV-2, sistem aflat în proceduri de instalare şi testare.

Dr. Florin Filip a precizat într-un comunicat de presă că noul sistem permite determinarea nivelurilor de anticorpi IgA, IgG, IgM sau nivel total anticorpi.

„Determinările de anticorpi nu pot fi utilizate pentru diagnosticul acut al infecţiei cu coronavirus, deoarece studii recente arată că aceştia apar în sângele pacienţilor la 7-11 zile de la momentul infecţiei. Utilitatea constă în posibilitatea de a estima momentul apariţiei şi nivelul imunizării post-expunere a pacienţilor. Alte direcţii de utilizare: studii statistice retrospective ale pandemiei cu coronavirus sau diagnosticul tardiv al pacienţilor asimptomatici. Prin facilităţile oferite de acest sistem de analiză, evaluarea de laborator a infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivelul Spitalului Judeţean Suceava va deveni completă (diagnostic iniţial, monitorizare terapeutică, prognostic)” a subliniat Filip.

Managerul interimar al SJU Suceava a spus că achiziţia acestui echipament medical a fost făcută de la compania UNIFARM Bucureşti, cu ajutorul financiar al Consiliului Judeţean Suceava, care „sprijină permanent Spitalul Judeţean Suceava în vederea depăşirii acestei situaţii dificile generate de infecţia cu SARS-CoV-2”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: