Dreptul la moarte

De la izbucnirea pandemiei, Opoziţia şi militanţii ei din presă, mercenari cu soldă întreagă prezenţi seară de seară în mai toate studiourile TV naţionale, fac campanie electorală neruşinată în favoarea social-democraţilor, deşi ţara se află în grea cumpănă. Cândva apărătorii dreptului la opinie şi ai libertăţii cuvântului se plângeau de situaţia presei din anii 2000 – 2004, când Adrian Năstase cartelizase cea mai mare parte a mediilor. Acum situaţia este cu mult mai gravă, iar adevărul e tot mai pipernicit. Practic, de independenţă editorială nu mai poţi vorbi decât în cazul unui singur ziar naţional şi al unei televiziuni de ştiri. Şi acelea cu sincope.

Aşa că, 24 de ore din 24, militanţii stângii PSD, PRO România, ALDE, PMP prin vocea lui Traian Băsescu… deplâng de mama focului tendinţele dictatoriale ale lui Donald Trump, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Klaus Iohannis, ale UE…, condamnând limitarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţeneşti precum libertatea de mişcare a cetăţenilor, pumnul în gura presei(?), cheltuirea discreţionară a banului public, strâmtorarea drepturilor religioase ale bisericilor tradiţionale şi ale celorlalte culte religioase. Pe de altă parte, condamnă dorinţa cetăţenilor din diaspora de a se întoarce în patria mamă la vreme de cumpănă, acuzându-i de paricid şi nepatriotism. Miroase de la o poştă a ticăloşie, a manipulare şi a sabotare a autorităţii statului exact atunci când e mai mare nevoie de ea.

Astfel, cică măsurile categorice pentru limitarea răspândirii coronavirusului constituie „o discriminare de tip fascist a populaţiei după criteriu de vârstă“, pentru Ion Cristoiu, şi nu o acţiune salutară de protejare a cetăţenilor de peste 65 ani. Cinismul şi josnicia nu mai pot fi ascunse: cică starea de urgenţă trebuie rapid ridicată, este semn al dictaturii şi al limitării drepturilor, a libertăţilor cetăţeneşti. Ba chiar un activist de frunte al PSD se întreabă: „Pentru câteva sute de morţi merită să transformăm România într-o ţară de coşmar?”. Numele autorului este Răzvan Savaliuc şi el va rămâne în istoria României alături de „Noi muncim. Noi nu gândim!“ şi „Moarte intelectualilor!“, toate de aceeaşi sorginte fesenisto-pesedistă. Să-i amintim tovarăşului activist scrupulos la datorie că protejarea tuturor cetăţenilor e datoria sfântă a oricărei guvernări, că revoluţia cehă („de catifea“) s-a declanşat ca urmare a zvonului că a fost ucis un singur cetăţean, un student pe nume Martin Smid, nu câteva sute. Zvon neconfirmat nici azi.

Supărarea cea mai mare o provoacă scoaterea armatei pe străzi, eveniment luat în băşcălie de mai toţi comentatorii şi ştiriştii Opoziţiei: vor să mitralieze coronavirusul, să alunge molima cu blindatele? Nu reuşesc să înţeleagă gravitatea pandemiei, nici că (auto)izolarea populaţiei e absolut necesară şi a fost pusă în practică în toată lumea, semn că partidele noastre de stânga nu au avut niciodată mintea şi inima la guvernarea în folosul cetăţenilor, ci doar la soarta proprie.

Inconştient sau poate nu, respectivii ne cer în numele poporenilor dreptul la moarte, la selecţie darwinistă. Şi asta din partea unui partid care îşi zice social-democrat, partid în care grija faţă de om ar trebui să constituie preocuparea de bază. Numai că între vorbă şi faptă, ca de la cer la pământ.

Or, în afară de manipulatorii din Federaţia Rusă, de oficinele lor de presă Russia Today, Sputnik…, de armatele lor de trolli şi boţi infiltraţi de mulţi ani în mass-media internaţionale, inclusiv în mediile româneşti, nimeni nu mai promovează asemenea enormităţi.

Din fericire, România este o ţară membră a Uniunii Europene, iar măsurile de protejare a populaţiei au fost luate aproape identic în toate cele 27 state, măsuri uneori mai dure, mai coercitive decât la noi. Motivul este cât se poate de clar: vârstnicii sunt cei mai expuşi riscurilor de a se contamina, căci coronavirusul nu iartă. Pe nimeni.

Nu cred că în afara celor ce luptă sub stindardul eutanasiei mai vorbeşte cineva de dreptul la moarte, iar dacă ideea aceasta îşi va face loc în viitoarele campanii electorale, partidele susţinătoare ale unei asemenea trăsnăi vor ieşi pe uşa din dos a istoriei.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

 1. Dumitru Ciobanu says:

  Domnule profesor Tomegea dumneta în a cui soldă ești domnia ta cum poate să insulte să calomnieze și să aduci injurii unor ROMÂNI?locuitori al acestei țări care nu imapart opiniile cu ale domniei tale.Presa este liberă dar să fim mai temperați în aceste timpuri.

 2. Thanatos says:

  E la geam. E individul,
  Virusul numit Covidul.
  Cu glugă laie și coasă
  Caută să intre-n casă.
  Chirurgical, cu mănuși
  Spăl clanțe, verific uși,
  Folosesc același spirt,
  Cu miros subtil de birt
  Amintind îmbălsămare,
  Crematoriu, sublimare.
  Ergo, voce fără mască,
  Invoc pronia cerească:
  Tu ești fără de-nceput,
  Eu sunt ins nepriceput,
  Săvârșit este cuvântul?
  Ne va înghiți pământul?

  Nu-i nimic, ți s-a părut.
  Vino să-ți dau un sărut.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: