Klaus Iohannis:

Dragi suceveni, nu sunteţi singuri! Suntem cu toţii, în gând, alături de voi

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut ieri, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, la finalul şedinţei de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Vă prezentăm integral declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis. (N.B.)

Încep cu un gând bun şi o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiul Suceava şi comunele care înconjoară municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităţilor este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteţi singuri! Suntem cu toţii, în gând, alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava şi comunele din jur să şi ajungă acolo.

Însă, vă rog din suflet, respectaţi ceea ce autorităţile impun. Respectaţi normele de deplasare, respectaţi normele de igienă, respectaţi normele de distanţare socială. Nu ieşiţi din casă decât atunci când este absolut necesar. Când vă întâlniţi cu alte persoane, evitaţi orice contact fizic, nu vă daţi mâna, nu vă îmbrăţişaţi! Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja şi pentru a îngrădi răspândirea virusului. Nu uitaţi, suntem alături de voi!

Un gând bun şi o încurajare vreau să exprim acum pentru medicii şi întregul personal medical. Ştiu, ştim că vă este greu, dar voi sunteţi în prima linie! Noi toţi, românii, ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere, sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva acestei epidemii. Ştiu că nu este simplu şi ştim cu toţii că, din păcate, vor veni zile şi mai grele, dar avem încredere în voi! Iar noi, autorităţile, politicienii, vom face tot ce este necesar, vom face tot ce putem, pentru a vă asigura materialele de care aveţi nevoie, pentru a asigura materialele de protecţie de care aveţi nevoie. Chiar adineauri am încheiat o întâlnire de lucru cu premierul Orban, ministrul Vela şi secretarul de stat Arafat de la Interne, domnul ministru Tătaru, ministrul Sănătăţii, şi a participat doamna ministru Alexandru de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Am discutat, evident, situaţia din Suceava şi toţi suntem conştienţi de seriozitatea pasului care s-a făcut, dar suntem conştienţi şi de răspunderea noastră. Am discutat pe urmă situaţia din spitale şi vreau să vă asigur pe voi medici, personal medical, că noi ne facem treaba.

Au început, vedeţi, să sosească de peste tot de unde s-au făcut comenzi materiale de protecţie – măşti, halate de protecţie, alte materiale. Lucrurile se mişcă, autorităţile s-au mişcat şi acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale.

De asemenea, am solicitat astăzi să se facă peste tot în spitale instructajul personalului şi aceste lucruri se vor întâmpla. Am solicitat celor responsabili ca cu maximă celeritate să lămurească alocările bugetare pentru spitale în aşa fel încât să puteţi continua achiziţiile care sunt absolut necesare în această perioadă.

Iată, deci, autorităţile îşi fac treaba şi vă rog pe toţi să ne facem treaba fiecare aşa cum se cuvine şi fiecare român să respecte regulile de igienă, regulile de distanţare socială, aşa cum au fost solicitate de autorităţi.

În finalul şedinţei – şi asta vreau să subliniez – am discutat pe larg măsurile de protecţie socială care se impun în aceasta perioadă, plăţile pentru şomaj tehnic care trebuie să vină la timp, plăţile pentru şomaj care trebuie efectuate la timp, alte măsuri care se impun în cămine pentru bătrâni în diferitele situaţii şi, evident, am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile, unde vom aprofunda măsurile în zilele următoare.

Dragi români, repet, respectaţi măsurile impuse de autorităţi. Vă asigur, împreună vom trece peste această perioadă grea. Vă mulţumesc!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: