Dosar penal pentru un bătrân din Salcea, infectat de coronavirus, care a plecat de la SJU Suceava cu un taxi

 Un dosar privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor a fost înregistrat la Poliţia Oraşului Salcea. Dosarul este supravegheat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Din probatoriu reiese că, în data de 29.03.2019, unui bărbat de 79 de ani, din localitatea Văratic (oraşul Salcea), infectat cu Covid-19, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou Suceava” – Secţia de Boli Infecţioase, datorită evoluţiei favorabile a bolii. Bătrânului i-a fost prescris tratamentul medicamentos şi i s-a pus în vedere să aştepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanţă specială şi însoţit de echipajul medical.

El, însă, nu s-a conformat situaţiei impuse de medicul curant şi, fără acordul personalului medical, a părăsit incinta Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean, plecând către localitatea de domiciliu cu un autoturism taxi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: