Atletism

Visul mărşăluitorului sucevean Andrei Gafiţa rămâne în picioare

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 în 2021 din cauza pandemiei declanşate de coronavirus l-a dezamăgit puţin pe atletul sucevean Andrei Gafiţa, dar nu l-a dezarmat. La capătul unui sezon competiţional în care a avut un performanţe remarcabile, mărşăluitorul pregătit la CSM Suceava de Radu Mihalescu s-a adaptat situaţiei complicate din acest moment.

Sportivul sucevean în vârstă de 23 de ani, care are în palmares titlul de campion al României la juniori, tineret şi seniori, era „montat” să participe pe finalul acestei luni şi începutul lunii mai la ultimele două concursuri de calificare pentru Tokyo, care au fost, de asemenea, amânate.

„Era vorba de un meeting atletic în Slovacia şi de Cupa Mondială la marş pe echipe, din Belarus. Acum, cum Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au amânat, ne vom adapta. Nu ştiu cum va fi, dar vom avea destul timp la dispoziţie pentru a pregăti anul viitor. Andrei «trăieşte» pentru a participa la Jocurile Olimpice, aşa că nu ratează nici de acasă, dacă e posibil, nicio zi de antrenament. În condiţiile în care nu avem voie să ne întâlnim la stadion sau la sală, se pregăteşte zilnic acasă, în apartamentul său din cartierul Obcini, acolo unde dispune de o bandă de alergare şi de bicicletă. Cred că nu este imposibilă calificarea la Olimpiadă, pentru că Andrei dispune de un punctaj bun. La Tokyo vor ajunge primii 60 de atleţi din lume, în baza unui clasament pe puncte, constituit în funcţie de nivelul competiţiilor la care au participat şi de locul ocupat”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: