Scriitorul Stephen King consideră că reacţia SUA la epidemia de coronavirus este „imposibil de înţeles”

Stephen King, autor american a numeroase best-selleruri, a declarat, la patru decenii de la publicarea romanului său „The Stand”, despre o pandemie de gripă letală care distruge mare parte din civilizaţia umană, că are dificultăţi în a înţelege de ce autorităţile nu au anticipat criza coronavirusului sau de ce nu a luat măsurile de precauţie necesare, relatează The Guardian.

Cel mai vândut romancier contemporan de cărţi horror a declarat pentru CNN: „În ultimele trei sau patru săptămâni, oamenii mi-au zis: „Trăim într-o lume a lui Stephen King şi tot ce pot spune e că mi-aş dori să nu fie aşa”. „Era previzibil de multă vreme. Am scris în The Stand despre o pandemie care elimină mare parte din rasa umană şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că aceasta nu este chiar aşa de rea, dar am scris acest lucru în 1979 şi de atunci era previzibil să se întâmple”, a spus King. „Faptul că nimeni nu părea a fi pregătit încă mă intrigă”, a adăugat autorul care a vândut aproximativ 350 de milioane de cărţi în întreaga lume.

King şi-a exprimat anterior criticile la adresa reacţiei preşedintelui Donald Trump la această criză. Duminică, el l-a adăugat pe Ron DeSantis, guvernatorul republican al statului Florida, pe lista sa de lideri care, în opinia sa, nu au răspuns corespunzător în faţa acestei situaţii. DeSantis a fost criticat pentru că nu a emis un ordin de izolare a populaţiei statului şi pentru că a permis în continuare accesul pe plaje. “Este aproape imposibil de înţeles”, a spus King. “Îmi amintesc în anii ’70, când republicanii au râs de Jimmy Carter considerându-l indecis şi şovăielnic. Preşedintele pe care îl avem acum şi Ron DeSantis de aici, din Florida, se presupune că sunt dintre aceia care acţionează, de genul pe care ţi-l doreşti în funcţie când ceva nu merge bine, pentru ca nu şovăie”, a spus autorul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: