În condiţiile în care vârful epidemiei nu a fost atins

Nealocarea urgentă a celor 5 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Fălticeni, lipsă de responsabilitate şi nepăsare faţă de suceveni

Atrage atenţia senatorul Ioan Stan, şeful PSD Suceava, apreciind propunerea de transformare a unităţii fălticenene în spital pentru cazurile non-Covid-19

 Ioan Stan, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, îi cere lui Nelu Tătar, ministrul Sănătăţii, să aloce, în regim de urgenţă, cele 5 milioane de euro, sumă necesară achiziţionării aparaturii medicale pentru dotarea Spitalului din Fălticeni.

Stan face acest demers pe fondul vizitei de săptămâna trecută a demnitarului în judeţ, inclusiv la noul spital din Fălticeni, prilej cu care, în calitatea de secretar de stat avută la acea dată, Nelu Tătar promitea să intervină în acest sens pe lângă Guvern. „Înţelegem că la timpul respectiv decizia nu vă aparţinea, dar acum puteţi tranşa această situaţie, puterea de decizie aparţinându-vă în totalitate” se adresează Ioan Stan ministrului Sănătăţii, accentuând că acordurile cu furnizorii sunt deja finalizate şi că banii respectivi sunt „tot ce mai trebuie pentru ca noua unitatea spitalicească să deservească locuitorii judeţului Suceava”.

Şeful PSD Suceava îi reaminteşte ministrului Nelu Tătar că, la momentul vizitei, a fost cel care a avansat propunerea ca spitalul din Fălticeni să devină, pe durata pandemiei, spital de sprijin pentru cazurile non-Covid 19, „o idee deosebit de bună”, pe fondul situaţiei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Ioan Stan atrage atenţia că un eventual refuz al Guvernului actual reprezintă, în contextul actual, „o lipsă de responsabilitate şi o nepăsare crasă la adresa sucevenilor”. „Ţineţi cont că vârful epidemiei încă nu a fost atins şi orice întârziere în alocarea sumei respective va reprezenta o mare pată pe obrazul autorităţilor” a conchis Ioan Stan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: