MEC a anunţat publicarea unui prim set de resurse de antrenament tip test pentru elevii care vor susţine examenele naţionale

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a anunţat, luni, că a publicat un prim set de resurse de antrenament tip test pentru elevii care vor susţine examenele naţionale. „În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale” se precizează într-un comunicat de presă al MEC. Sursa citată informează că resursele de antrenament tip test sunt realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi respectă modelul subiectului de examen. „Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene” menţionează MEC. Totodată, MEC mai anunţă că baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site în cursul zilei de vineri, 3 aprilie a.c., subliniind că rolul acestora este de autoevaluare şi de calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile. Sursa citată informează că în cadrul emisiunilor Teleşcoala vor fi prezentate „unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI