În pieţele Sucevei bate vântul

> Puţinii comercianţi rămaşi la tarabe au mărit preţurile

 Comercianţii din pieţele agroalimentare ale Sucevei abandonează rând pe rând „lupta” la locul de muncă. Deşi dispoziţiile impuse de starea de urgenţă decretată acum circa două săptămâni permit în continuare funcţionarea pieţelor, producătorii renunţă unul după celălalt la a mai pune la dispoziţie sucevenilor legume şi fructe proaspete, astfel că atât în Piaţa Centrală, cât şi în Piaţa Mică începe să bată vântul. Nici faptul că li s-a impus să poarte mască şi mănuşi de protecţie, să-şi delimiteze marfa şi pe ei înşişi cu folie de plastic, nu i-a făcut pe comercianţi să se simtă în siguranţă, aşa că cei mai mulţi dintre ei nu mai vin la piaţă, iar zecile de mese goale dau deja imaginea unor spaţii comerciale „fantomă”.

„Nici lumea nu mai vine” spun cei câţiva comercianţii care „bântuie” curajoşi printre rândurile de tarabe şi care bănuiesc deja că, foarte curând, şi pieţele se vor închide.

Din păcate, puţinii producători care mai sunt în pieţe profită de situaţia creată de epidemie şi au mărit preţurile. Astfel, ceapa galbenă se vinde acum cu 5 lei/kg, iar cea roşie cu 6 lei/kg, cartofii costă 4 lei/kg, morcovii 5 lei/kg, iar pătrunjelul şi păstârnacul, 10 lei/kg.

Trufandalele precum ceapa verde, salata, ridichile, spanacul, verdeaţa se menţin la preţ de început de primăvară, dar multe se usucă pe mese din lipsă de clienţi.

Şi preţul merelor din piaţă a „dospit” în ultimele zile cu câte 0,50 – 1 leu/ kg, excepţie făcând merele din soiul „Ranet”, bune pentru diabetici, care costă nu mai puţin de 9 lei/kg.

În această situaţie, magazinele alimentare ar putea rămâne curând singura sursă de aprovizionare pentru suceveni cu legume şi fructe, dar chiar şi acestea – hipermaketuri, marketuri, magazine de cartier – muncesc din greu să facă rost de marfă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: