Fabrică de încălţăminte şi 36 de magazine închise de criză

> 500 de persoane în şomaj tehnic

 Producătorul de încălţăminte Denis din Suceava şi-a trimis în şomaj tehnic cei 500 de angajaţi, pe fondul crizei generate de noul coronavirus. Compania are 36 de magazine sub brandul Anna Cori, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Producătorul de încălţăminte Denis din Suceava, care deţine şi operaţiuni de retail sub brandul Anna Cori, a închis pe termen neterminat businessul pe fondul pandemiei actuale, potrivit Ziarului Financiar.

„Este o situaţie fără precedent şi nu cred că suntem singurii în situaţia aceasta. Noi am decis să închidem şi producţia şi retailul pentru că am pus pe primul loc siguranţa oamenilor. Noi avem fabrica la Suceava, o zonă puternic afectată de Covid19, cu un număr mare de cazuri” spune Ana Cornea, cea care alături de soţul său a pus bazele businessului.

Producătorul Denis a fost înfiinţat acum circa două decenii, însă la început lucra doar cu distribuitori, care vindeau apoi produsele în magazine partenere. Compania este deţinută de familia Cornea, care a pornit la drum cu un atelier cu zece angajaţi. A construit totul de la zero, şi atelierul, şi apoi şi fabricile de pantofi şi genţi şi reţeaua de magazine.

„Am ajuns la o reţea de 36 de magazine, acum fiind toate unităţile închise. Avem o structură foarte extinsă, cu peste 500 de angajaţi în producţie şi retail, aşa că am vrut să prevenim foarte mult, de aceea am luat decizia pe care am luat-o” afirmă reprezentanţii firmei.

Ana Cornea spune că la începutul perioadei angajaţii erau optimişti şi voiau să vină la lucru, dar după aceea au apărut tot mai multe cazuri şi virusul s-a extins în tot mai multe teritorii, astfel că s-a extins şi panica.

„Noi am mizat pe sănătatea oamenilor mai întâi şi abia apoi pe business. Am trimis oamenii în şomaj tehnic şi nu am oferit – nici lor şi nici nouă – un termen la care să revenim. Nu e important să revenim în piaţă, ci să fim în siguranţă” spune antreprenoarea.

Ea nu oferă detalii despre ce se va întâmpla cu business-ul după această perioadă, mai exact nu oferă un plan de criză şi repliere la noile condiţii.

„Directiva actuală e ca mallurile să se redeschidă pe 16 aprilie, dar rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. La fel, în ceea ce priveşte producţia vom vedea ce se întâmplă cu virusul” a mai spus ea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: