Bob Dylan a lansat un cântec de 17 minute, primul lui single original după o pauză de opt ani

Cântărețul american Bob Dylan, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2016, a lansat recent un cântec inedit, cu o durată de 17 minute, care reflectă starea de dispoziţie generală din această perioadă de izolare la domiciliu şi ale cărui versuri vorbesc despre asasinarea fostului preşedinte al Statelor Unite John Fitzgerald Kennedy, informează AFP. Acest single este primul cântec original lansat de artistul american după o pauză de opt ani.

”Murder Most Foul” seamănă mai degrabă cu un poem în versuri recitat într-un ritm lent de Bob Dylan, acompaniat la pian, percuţie şi violoncel, decât cu un cântec clasic cu strofe şi refren. “Era o zi întunecată în Dallas”, recită starul american în primul vers al acestei piese. “Noiembrie 1963. O zi care va rămâne infamă”, continuă artistul. Urmează un rezumat al felului în care s-au desfăşurat evenimentele din acea zi fatidică, iar întregul cântec este o reflecţie asupra acelei epoci, presărată cu proiecţii metafizice. Bob Dylan a profitat de lansarea acestui single, fără să precizeze momentul în care l-a compus, pentru a mulţumi fanilor săi pentru „sprijin şi fidelitate de-a lungul anilor”, într-un mesaj publicat pe Twitter. Cântăreţul american, în vârstă de 78 de ani, nu a mai lansat un cântec original de la apariţia pe piaţă a albumului său „Tempest”, în 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: