Au fost montate containerele-corturi tip tunel pentru echiparea şi decontaminarea personalului medical şi triajul pentru pacienţii care vin la Spitalul Judeţean

Acţiunea de montaj a ansamblului container-corturi tip tunel, care va asigura atât spaţiul pentru echiparea şi decontaminarea personalului medical, cât şi triajul pentru pacienţii care vin la spital a fost finalizată, a anunţat duminică după-amiaza Prefectura Suceava.

Prefectul anunţase că trei containere încălzite vor fi montate în curtea SJU Suceava pentru trierea pacienţilor.

Astfel, în urma consultării cu managerul interimar al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Filip Florin, prefectul a dispus, în regim de urgenţă, montarea a trei construcţii modulare în curtea unităţii medicale, lângă Unitatea de Primiri Urgenţe (clădirea spitalului nou), pentru a asigura triajul pacienţilor.

Containerele, din care unul aparţine Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava şi două aparţin SC SUCT SA Suceava, au dimensiuni standard de 6 metri lungime, 5 metri lăţime şi 2,2 metri înălţime, au fost montate de cadre aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, sub coordonarea inspectorului-şef, col. Costică Ghiaţă.

Fluxul operaţional va fi asigurat de cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, sub coordonarea dr. Liviu Cîrlan-şef UPU, a transmis Prefectura.

Sursa citată arată că aceste containere sunt încălzite şi oferă condiţii decente, care asigură un plus de confort pacienţilor care se prezintă la spital.

„Facem precizarea că prefectul judeţului Suceava a discutat cu managerul Starbucks Suceava şi, începând cu data de 29.03.2020, se vor asigura, pentru personalul medical, personalul ISU, dar şi pentru pacienţii din triaj ceai, cafea şi fresh-uri de portocale. Prin această acţiune se doreşte asigurarea unui climat normal, primitor, pentru persoanele care se prezintă la spital, dar şi pentru angajaţii spitalului care luptă în continuare în linia întâi” se arată în comunicatul Prefecturii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: