224 de amenzi pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3

> Peste 550 poliţişti, militari şi jandarmi efectuează verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în autoizolare

 Prefectura Suceava a anunţat cele mai recente date referitoare la persoanele aflate în carantină şi amenzile aplicate pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3 în judeţ.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în data de 30.03.2020, se aflau în carantină instituţionalizată 545 de persoane, iar în izolare voluntară la domiciliu 3885 de persoane. Ieşiseră din carantină 126 de persoane, iar din autoizolare, 2089 de persoane.

Pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pentru prevenirea şi combaterea Covid-19, în data de 29.03.2020 au acţionat 242 de poliţişti, 100 poliţişti locali, 37 de militari MApN şi 172 de jandarmi, care au realizat acţiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locaţiilor de carantinare şi verificare a societăţilor economice pentru impunerea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

Au fost verificate 4521 de persoane aflate în autoizolare şi/ sau carantină şi 60 de unităţi economice, fiind aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3, respectiv pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, valoarea totală a acestora fiind de 431.450 lei. S-a întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Prefectura a precizat că toate informaţiile referitoare la cazurile de persoane infectate cu Covid-19 sunt confirmate sau infirmate de Grupul de Comunicare Strategică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: