Salvaţi Copiii România a donat echipamente şi aparatură medicală vitală la cinci spitale din ţară

> Reprezentanţii organizaţiei au intrat în dialog cu medicii de la Suceava, în vederea acordării ajutorului necesar > A fost deschis un fond de urgenţă pentru spitale

Cinci spitale din Bucureşti şi din ţară urma să primească, începând de joi, aparatură şi echipamente medicale indispensabile, achiziţionate din fondul de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii România, pentru întărirea sistemului medical în lupta cu pandemia de Covid-19.

Totodată, Salvaţi Copiii România e în dialog cu medicii din Suceava, unde situaţia este critică, în urma contaminării cu SARS-Cov2 a unui număr mare de cadre medicale, pentru a interveni rapid în refacerea capacităţii sistemului medical local, aflat sub o mare presiune în acest context.

Două ventilatoare de suport respirator vor ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani.

În urma solicitărilor primite de la medici, 75 de kituri medicale de protecţie, constând în halate impermeabile şi costume chirurgicale, halate de protecţie, ochelari de protecţie, mănuşi nitril, bonete tip cagulă, botoşei impermeabili, urma să fie livrate Maternităţii Cantacuzino din Bucureşti, Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu şi Spitalului Judeţean Reşiţa.

Investiţia, în valoare de 74.250 de euro, cu sprijin de la Farmaciile Catena, se adaugă echipării urgente pe care Salvaţi Copiii a făcut-o, la începutul săptămânii, Maternităţii Bucur, transformată în unitate medicală dedicată cazurilor de Covid-19.

Până joi, 48 de spitale (maternităţi, secţii de pediatrie, secţii de neonatologie, secţii de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuţilor şi copiilor, în valoare totală de 3 milioane de euro.

„Medicii din cadrul spitalului fac eforturi să îngrijească cât mai bine mamele şi copiii şi vă mulţumim că ne sunteţi alături în aceste momente grele. Simţim că nu suntem singuri în această luptă!”, a subliniat dr. Carmen Zaboloteanu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani.

Salvaţi Copiii România a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical; în contul RO43RNCB0071011434790083 vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până joi, au fost colectate fonduri totale în valoare de 177.556 euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame şi Asociaţia Club Sportiv „RO Club Maraton”. Suma de 10.337 euro provine din donaţiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: