Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cu argumente pentru ca Spitalul Judeţean să nu fie transformat în spital Covid-19

> Judeţul Suceava are nevoie de acest spital ca de aer. Ne trebuie raţiune, înţelepciune, solidaritate şi acţiune rapidă, a declarat şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, sâmbătă, argumente ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava să nu fie transformat în spital regional pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19.

El a arătat că Spitalul vechi, cu pavilioanele de boli infecţioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative deţine, în total, 218 paturi şi că există o structură de anestezie terapie-intensivă proprie care ar putea să fie destinată în această perioadă bolnavilor de Covid-19.

Preşedintele Flutur a spus că spitalul nou trebuie să fie menţinut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi.

Potrivit acestuia, judeţul Suceava, cu o populaţie de peste 750.000 de locuitori, „are nevoie de acest spital ca de aer”, pentru intervenţii unice care pot fi făcute doar aici.

El a arătat că în clădirea spitalului nou funcţionează o maternitate grad 3, secţii de radiologie intervenţională, cardiologie intervenţională, imagistică deosebit de performantă, rezolvarea piciorului diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generaţie, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrală în funcţiune, inclusiv CT şi radiologie.

„Sunt secţii care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din judeţul Suceava. Sunt argumente de care trebuie să se ţină cont pentru celelalte categorii de bolnavi” a precizat Flutur, care a subliniat că nu trebuie blocate aceste secţii.

Preşedintele Gheorghe Flutur a arătat că, în legătură cu situaţia actuală, a cerut prefectului aducerea de containere pentru a se crea un triaj epidemiologic în afara pavilioanelor existente la Spitalul vechi.

„Dacă, Doamne fereşte, va creşte numărul de bolnavi Covid-19, să se aibă în vedere şi alte spitale din judeţ, la care Ministerul Sănătăţii să aloce fonduri de care e nevoie. Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgenţă 15 milioane de lei pentru dotare” a spus Flutur.

El a subliniat că este o perioadă foarte grea pentru toţi – pentru suceveni şi pentru toată lumea.

„Ne trebuie raţiune, înţelepciune, solidaritate şi acţiune rapidă. Îmi exprim speranţa că toţi cei care trebuie să decidă, vor ţine cont de argumentele mele” a spus Flutur.

El a transmis şi un mesaj pentru întregul corp medical din judeţul Suceava: „Celor care sunt bolnavi, le doresc însănătoşire grabnică, iar celorlalţi le adresez rugămintea de a face în continuare toate eforturile pentru sănătatea şi viaţa compatrioţilor noştri”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: