Permisele de conducere reţinute şi certificatele de înmatriculare retrase nu se vor mai restitui la Serviciul Rutier Suceava

Serviciul Rutier Suceava a anunţat, ieri, că, pe perioada stării de urgenţă, persoanele cărora le-au fost reţinute permisele de conducere sau certificatele de înmatriculare nu se vor prezenta la Serviciul Rutier Suceava.

În schimb, după expirarea perioadei de suspendare, titularii permiselor de conducere reţinute vor trimite un e-mail la Serviciul Rutier Suceava, prin care vor solicita validarea dreptului de a conduce în evidenţele informatice ale poliţiei, iar la e-mail vor ataşa o copie după cartea de identitate personală.

Serviciul Rutier Suceava recomandă persoanelor vizate să aştepte confirmarea de validare.

Sursa precizează că utilizatorii autovehiculelor, ale căror certificate de înmatriculare au fost reţinute şi care îndeplinesc condiţiile de restituire conform art. 202 alin. (1) din HG 1391/2006, vor prezenta la controlul efectuat dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare şi documentul prin care face dovada că au încetat motivele pentru care a fost reţinut.

Referitor la prelungirea dovezilor de circulaţie eliberate în cadrul dosarelor penale, nu se vor mai elibera caziere auto; acestea pot fi solicitate direct de unităţile de parchet.

Orice alte cereri (ex: de reducere a perioadei de suspendare, de păstrare a permiselor de conducere emise de autorităţi străine) vor fi înaintate la Serviciul Rutier Suceava prin e-mail, fax sau curierat.

Datele de contact ale Serviciului Rutier Suceava sunt: e-mail: circulatie@sv.politiaromana.ro; fax: 0230203683; adresa: Suceava, str. Universităţii, nr. 19. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: