Măsurile decise la SJU Suceava după infectarea majoră cu Covid-19 a personalului medical şi a membrilor familiilor acestora

Conducerea SJU Suceava a anunţat vineri noile măsuri după „infectarea majoră cu Covid-19 a personalului medical şi a membrilor familiei acestora”, printre acestea fiind şi angajarea de asistenţi medicali şi infirmiere în regim de urgenţă, dând asigurări că „personalul medical al acestui spital va continua să fie fidel profesiei şi nevoilor cetăţeanului, chiar şi acum, când este expus virusului Covid-19 mai mult decât oricine altcineva”.

Conducerea SJU Suceava a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că în situaţia creată la acest spital „în urma infectării majore cu coronavirusul Covid-19, atât a personalului medical, cât şi a membrilor de familie a acestora, în scopul evitării repetării acestei situaţii regretabile”, la nivelul acestei unităţi spitaliceşti au fost dispuse mai multe măsuri.

Conform documentului, la SJU Suceava s-a activat „Celula de urgenţă”, s-a activat „Planul alb” la nivelul secţiilor spitalului, a fost solicitată eşaloanelor superioare sprijinirea în acoperirea deficitului cu personal medical de specialitate.

Totodată, a fost demarată procedura de încadrare, în regimul stării de urgenţă, pe o perioadă de 6 luni, a personalului medical mediu, respectiv asistente şi infirmiere, anunţul fiind deja publicat pe site-ul spitalului.

Conducerea SJU Suceava mai transmis că a fost reorganizat personalul medical pe secţii, în funcţie de urgenţele medicale şi de numărul de pacienţi; personalul neoperativ (TESA) îşi va desfăşura activitatea pe schimburi.

Conducerea SJU Suceava a solicitat sprijin Direcţiei de Sănătate Publică Suceava pentru obţinerea cât mai rapidă a rezultatelor testelor efectuate asupra personalului medical propriu, dar şi efectuarea în regim prioritar a testelor asupra întregului personal medical.

În comunicat se mai arată că va fi achiziţionată aparatură de înaltă tehnicitate în sprijinul luptei împotriva acestei pandemii, cu finanţare de la Consiliul Judeţean şi bugetul de stat, printre care: analizator chemiluminiscenţă maglumi 800, aparat de ventilaţie pentru urgenţă staţionar Oxylog, autoclav 23 litri.

„Asigurăm opinia publică suceveană că personalul medical al acestui spital va continua să fie fidel profesiei şi nevoilor cetăţeanului, chiar şi acum când este expus virusului Covid-19 mai mult decât oricine altcineva” se mai precizează în comunicatul de presă al conducerii SJU Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: