Ipocrizie sau rea-voinţă?!

Înţeleg că nu este cel mai potrivit moment, dar ipocrizia de care dau dovadă liberalii în fiecare zi afectează întreaga ţară şi trebuie sancţionată sub toate formele. Motivul intervenţiei mele este legat de decizia senatorilor din PNL de se opune modificării şi completării Regulamentului Senatului, astfel încât acesta să-şi poată desfăşura lucrările de la distanţă, prin mijloace electronice, potrivit reglementărilor prevăzute în Ordonanţa militară recent adoptată. Asta după ce marţi, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului, unde şi domniile lor au reprezentanţi, s-a decis în unanimitate ca această completare a Regulamentului Senatului să fie adoptată în cursul zilei de joi. Subliniem că nu mai departe de alaltăieri, inclusiv reprezentaţii lor şi-au dat avizul pe această hotărâre.

Astăzi (joi – n. red.) în schimb, deşi toţi parlamentarii PSD cât şi cei din celelalte partide au pledat pentru importanţa funcţionării Senatului în această perioadă de criză, iar senatorii de la PNL au căutat să găsească tot felul de pretexte pentru a nu fi adoptată hotărârea de modificare şi completare a Regulamentului Senatului, ceea ce ar fi avut drept consecinţă nefuncţionarea Parlamentului. Aceştia au invocat necesitatea prezenţei fizice a parlamentarilor pentru a se putea lua această decizie, deşi în condiţiile actuale nu este posibilă o întâlnire mai mare de 100 de persoane, lucru ştiut la momentul actual chiar şi de cei de la grădiniţă.

Consecinţele nefuncţionării Parlamentului ar face ca OUG-rile să nu mai fie discutate şi validate în Parlament, nu ar mai exista niciun fel de control parlamentar, nu ar mai exista nicio cale de legiferare, alta decât voinţa Guvernului.

Asta înţelegeţi prin democraţie domnilor?!?

Asta este „România normală” pe care cei de la PNL tot încearcă să ne-o îndese pe gât?!

Evident, propunerea de modificare şi completare a Regulamentului Senatului a trecut cu 103 voturi „pentru”, dar colegii parlamentari PNL ne-au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională hotărârea şi fac asta exact când ţara are nevoie mai mare de stabilitate.

Dar ce aşteptări să mai avem de la ei după ce săptămâni la rând s-au jucat de-a anticipatele, deşi epidemia de Covid-19 punea stăpânire pe toată Europa şi după ce în plină criză epidemiologică ministrul liberal al Sănătăţii îşi dă demisia? Iată că PNL-ul îşi permite jocuri politice de acest tip, încercând să blocheze activitatea Parlamentului. Probabil au uitat că tot printr-o procedură care a implicat modificarea Regulamentului comun al camerelor s-a votat Guvernul actual. Nu e lucru de mirare, pentru că, dacă ţineţi minte, inclusiv de la votul pentru învestirea propriului Guvern aceştia au lipsit în masă.

Am convingerea că toate acestea vor fi decontate de poporul român. Dar, din păcate, până atunci, cu toţii avem de suferit de pe urma lipsei de responsabilitate a acestora.

VIRGINEL IORDACHE,

senator PSD de Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: