Forţele de ordine verifică la domiciliu persoanele aflate în autoizolare şi locaţiile de carantină

> Prefectura Suceava a făcut demersuri pentru aducerea în judeţ a cinci corturi pentru triaj epidemiologic

Printr-o adresă transmisă în data de 27.03.2020, Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava a făcut un demers instituţional către SC Artex Building SRL Arad în vederea asigurării a cinci corturi tip tunel, adaptate pentru desfăşurarea unor activităţi comune de pretriaj sau triaj epidemiologic, ce vor fi amplasate la Spitalul Judeţean Suceava şi cele patru unităţi suport: Spitalul Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Vatra Dornei.

Demersul instituţiei vine ca urmare a anunţului postat de agentul economic care a comunicat că pune la dispoziţia autorităţilor implicate în gestionarea crizei provocate de pandemia cu Covid-19, în comodat cu titlu gratuit, corturi de tip tunel, adaptate pentru desfăşurarea unor activităţi comune de pretriaj sau triaj epidemiologic, în incinta unităţilor spitaliceşti sau ale altor instituţii publice de pe teritoriul României, unde acestea sunt necesare, mai menţionează sursa citată.

Pe lângă aceasta, efective compuse din 283 de poliţişti, 120 de poliţişti locali, 23 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi 130 de jandarmi au acţionat pentru verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locaţiilor de carantinare sau a societăţilor comerciale, pentru impunerea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

Astfel, au fost verificate 3640 de persoane aflate în autoizolare sau/ şi carantină şi 104 unităţi economice. În urma acţiunilor de verificare au fost aplicate 198 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3, respectiv încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, valoarea acestora fiind de 337.885 lei. A mai fost aplicată o sancţiune în valoare de 5000 lei pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: