A fost lansată platforma pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator, pentru justificarea deplasărilor

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că este activă platforma electronică Formular.sts.ro, pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator.

Platforma operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF, cu menţiunea că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

„Este foarte important de menţionat că datele personale nu sunt prelucrate de STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului” se arată în comunicat.

Pe timpul verificărilor făcute de autorităţi, persoanele pot prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

„Precizăm că Formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale” precizează sursa citată.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma Formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR şi cu sprijinul STS. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: