Semnal

Vecin răpus de Covid-19, locatari îngrijoraţi

În Suceava a decedat azi (miercuri, 25 martie – n.red.), ora 12, o persoană de 51 ani (…) de pe strada Luceafărul 22, bloc E 83, scara B, iar DSP nu a trimis pe nimeni să dezinfecteze. Doar femeia de serviciu trimisă de asociaţia de locatari, care a şters cu spirt balustrada scării! Mama mea locuieşte la acea adresă şi nu ştie dacă, în perioada de incubaţie a bolii, familia respectivă nu a transmis şi celorlalţi locatari virusul!

Locatarii ar putea fi infectaţi cu toţii, deoarece persoanele în cauză au locuit la adresă până duminică 22.03.2020, când au fost transportaţi de urgenţă la spital. Linia telefonică la DSP sună permanent ocupat! Infectaţii (familia respectiv) au făcut sâmbătă testul de Covid şi încă nu primiseră răspunsul în momentul când au început să se simtă rău şi au fost transportaţi la spital! Iniţial au fost diagnosticaţi cu gripă, deşi aveau altceva!

Nu s-a efectuat niciun test celor care locuiesc în acest bloc!!!

Locatarii vor să strângă bani să apeleze la o firmă privată care să dezinfecteze blocul! Acesta este protocolul ce trebuie urmat? De unde ştim că folosesc dezinfectanţii potriviţi?

Va rugăm distribuiţi ştirea, poate se autosesizează DSP! (GEANINA MIRON)

N. red.: În mesajul său, semnatara a menţionat numele persoanei decedate şi al familiei vizate; nu le-am făcut publice în temeiul Legii 46/2003, privind confidenţialitatea informaţiilor şi viaţa privată a pacientului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: