Primarul Sucevei, demersuri pentru achiziţia de ventilatoare şi combinezoane pentru Spitalul Judeţean

 > El a spus că şi municipiul Yunchan pregăteşte o donaţie de echipamente, dar că sunt şi suceveni care sprijină unitatea spitalicească

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că derulează demersuri pentru achiziţia de ventilatoare mecanice şi echipamente complete de protecţie pentru Spitalul Judeţean.

El a arătat că deşi Spitalul Judeţean nu este în subordinea Primăriei Suceava, prioritatea zero în aceste momente este de a asigura echipamente de protecţie cadrelor medicale şi nu numai.

Lungu a precizat că în şedinţa de îndată a Consiliului Local s-au alocat, luni, 5.000.000 de lei pentru achiziţia de materiale de protecţie necesare spitalului şi că a făcut demersuri în acest sens la conducerea oraşului Yunchan din China, cu care Suceava este înfrăţit, şi la Ambasada Chinei.

„Conducerea oraşului ne-a confirmat că pregătesc nişte donaţii cu echipamente pentru Suceava, iar Ambasada ne-a recomandat o firmă cu care sa lucrăm. Am trimis cantităţile pe care dorim să le achiziţionăm” a spus Ion Lungu.

El a mulţumit Casei Româno-Chineze „care ne ajută în acest sens”, în mod special dlui Haliţă, care este sucevean.

Totodată, Lungu a spus că, de Buna Vestire, „o donaţie mică, dar importantă”, de 1.800 de mănuşi, a ajuns la Spitalul Judeţean, datorită unor oameni inimoşi din Ipoteşti: Gabriel Ţabrea, Traian Hreceniuc (Nelu Mercedes) şi Bogdan Apostol, cărora le-a mulţumit în numele comunităţii.

„Dacă mai sunt suceveni care pot şi vor să facă donaţii, având în vedere că spitalul este în carantină, se pot adresa Primăriei şi, prin Poliţia Locală, le ducem imediat la spital. Trebuie să fim solidari în aceste momente cu cei care sunt în linia întâi! Numai împreună putem reuşi!” a menţionat Ion Lungu. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: