Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu:

„Este momentul în care Suceava trebuie să demonstreze că are capacitatea de a gestiona orice situaţie !”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care este şi deputat PNL de Suceava, a cerut, prin intermediul unui comunicat de presă, respectarea cu stricteţe a normelor impuse de autorităţi şi a făcut şi un apel la calm şi la responsabilitate.

Vă redăm integral textul transmis de Bogdan Gheorghiu. (N.B.)

„Respectarea regulilor este vitală în acest moment, prin urmare este necesară stoparea de urgenţă a tuturor campaniilor de dezinformare, care fac cel mai mare rău acum.

România gestionează corect şi eficient aceasta criză, în măsura parametrilor naturali!

Am adoptat măsuri drastice cu mult înaintea altor ţări, măsuri care îşi vor dovedi în final eficienţa.

Aşa cum spunea dr. Streinu Cercel, situaţia de la Suceava şi din alte spitale din ţară reprezintă un accident epidemiologic NATURAL şi care era de aşteptat!

Suntem judeţul cu cel mai mare număr de persoane care lucrează în ţările grav afectate. Era firesc să caute refugiu acasă. Faptul că unii au minţit…, vom reflecta după!

Spania are unul dintre cele mai eficiente sisteme medicale la nivel mondial şi totuşi e total depășită de violenţa pandemiei!

Cei care arată cu degetul, cei care caută vinovaţi, cei care speculează capital politic, cei care răspândesc panica, cei care nu se supun regulilor vor răspunde în faţa legii, în faţa societăţii şi în faţa lui Dumnezeu!

Este momentul să vorbim doar dacă avem ceva bun de spus, este momentul solidarităţii, este momentul în care Suceava trebuie să demonstreze că are capacitatea de a gestiona orice situaţie! Noi nu ne plângem, noi rezolvăm!

Mă înclin în faţa medicilor, care sunt un exemplu şi pe care unii i-au expus atât pericolului, cât şi oprobriului public!

Domnului preşedinte Gh. Flutur, întregii conduceri judeţene, tuturor celor bolnavi le urez însănătoşire grabnică, pentru că e nevoie de ei (deşi ştiu că inclusiv din spital fac administraţie de criză)! Gândiţi-vă la asta! Sunt oameni bolnavi pe umerii cărora apasă găsirea soluţiilor! De partea cealaltă, îi văd pe unii foarte sănătoşi (ceea ce le doresc în continuare!), care împrăştie ură şi panică fără discernământ. Ce să zic…, bunul simţ e sublim, dar uneori lipseşte cu desăvârşire! Cum să stai să judeci acum fără să ai minime informaţii reale, cum să arăţi cu degetul când eşti primul care ar fugi din calea unei asemenea răspunderi!?!

Noi suntem singurii responsabili şi, în aceiaşi măsură, singurii capabili să ieşim din criză cu bine.

 Situaţia este foarte dificilă, dar este gestionată, iar pentru ca Suceava şi România să nu devină Italia sau Spania, cetăţenii trebuie doar să respecte regulile! Şi totul va fi bine!

Să fim cu toţii sănătoşi, pentru că vom avea nevoie de energie şi putere să ne revenim! Guvernul şi întregul aparat administrativ local lucrează la foc continuu, telefoanele sună non-stop, situaţii urgente sunt în toată ţara, iar nervii sunt întinşi la maximum. Voi, cetăţenii, trebuie doar să staţi acasă şi vom fi bine!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: